En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El 60% de les persones que passen pel servei d’emprenedoria de Dinàmig són dones

En la majoria de casos, són d’Olot, amb estudis universitaris i amb estabilitat laboral
Joel Tallant | 22 de novembre de 2022
El 60% de les persones que passen pel servei d’emprenedoria de Dinàmig són dones

Les dones que acudeixen al servei d’emprenedoria de Dinàmig amb ganes de muntar el seu propi projecte tenen edats compreses entre els 30 i els 45 anys. Es dona la circumstància que aquestes xifres es mantenen en el temps des de fa ben bé 5 anys. Això vol dir, des d’abans de la pandèmia. Algunes també opten per plantar-se per si mateixes quan decideixen ser mares. És el cas de la Sara Cuadrillero, responsable de l’empresa Kusint. Ella, va decidir deixar una feina de gran pressió i responsabilitat en una casa de vestits de núvia de primer nivell perquè veia que no podria gaudir de la maternitat.

El cas de la Noèlia Nicolau és diferent: Ella havia treballat tota la vida en una copisteria que de sobte, amb la pandèmia, decideix tancar d’avui per demà. Es queda a l’atur i se li acaben les opcions. Finalment, ha decidit muntar Noe.Còpies, la seva pròpia marca. Reconeix que tot plegat li va provocar moltes nits sense dormir.

Curiosament, passats els primers anys, la pregunta és si tornarien a emprendre. I la resposta es contraposa.

Tot i la celebració del dia mundial de la dona emprenedora, que pretén posar en valor la valentia d’aquelles persones que decideixen muntar el seu propi negoci davant de circumstàncies adverses, el reconeixement no sempre se l’emporten elles. Per exemple, en els nou anys dels 100% emprenedors, només 1 dona ha aconseguit el primer premi i una altra, el segon. La resta han estat homes. Són dades que demostren que si bé la presència de la dona és cada vegada més evident en tots els sectors, els reconeixements encara se’ls emporten ells i, per tant, la visibilització de la dona queda reduïda a un segon terme. L’objectiu del dia mundial de la dona emprenedora pretén sensibilitzar la societat sobre els obstacles i les dificultats en l’ecosistema empresarial actual per aquelles dones que volen tirar endavant el seu propi negoci.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Associació Gironina d’Orientació Empresarial ha assessorat set empreses de la Garrotxa durant el 2022

L’entitat sense afany de lucre creada el 2018 a partir d’un grup de professionals liberals i empresaris, no para de créixer

Espunya i Transports Minguet, reconegudes per la seva història i longevitat per la Cambra de Comerç de Girona

Enguany ha volgut fixar-se amb aquestes dues empreses garrotxines, que a més, estan d’aniversari

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum