En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El 42% del territori de la Garrotxa està en mans de tan sols 100 propietaris

La concentració en poques mans és especialment notòria a l'Alta Garrotxa
| 2 de febrer de 2016
El 42% del territori de la Garrotxa està en mans de tan sols 100 propietaris

El 42% del territori de la Garrotxa està en mans de tan sols 100 propietaris. La concentració en poques mans és encara més exagerada a l’Alta Garrotxa on hi ha els terrenys més grans però també més abruptes. La finca més gran fa fins a 750 hectàrees i està situada a Montagut.

Alta Garrotxa

Un 96,6% de la Garrotxa està declarada com a superfície no urbanitzable, la major part de la qual està en molt poques mans. De fet, segons un estudi del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, 25 persones tenen quasi el 20% de totes aquestes hectàrees. El cas més clar és a l’Espai d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa, el més gran de tot Girona, se’l reparteixen menys de 300 propietaris. El director del Parc, Xavier Puig, ha explicat que això es deu a la pròpia orografia que els converteix en terrenys abruptes. Segons aquest estudi, mentre 300 persones es reparteixen les més de 17.000 hectàrees de l’Alta Garrotxa, un número semblant ocupen el Parc de Pedra Tosca, entre Olot i  Les Preses, que té una superfície de poc més de 200. La finca més gran de totes fa 750 hectàrees i està ubicada a Montagut i Oix.

Espais protegits

A banda d’aquesta, només n’hi ha dues més que fan més de 500 hectàrees. Tot plegat en una superfície especialment protegida des del punt de vista de la biodiversitat. De fet, és la tercera comarca amb més superfície protegida de tot Catalunya i va tenir el primer Parc Natural. A més, també hi ha presencia de diferents entorns que la Unió Europea creu que s’han de protegir dins de la xarxa Natura 2000.

Nou programa

Puig ha recordat en el primer programa ‘El Mirador de l’Observatori’ que a la comarca a banda d’Alta Garrotxa i Zona Volcànica també hi ha una part de l’espai natural protegit del Collsacabra i de les muntanyes de Rocacorba. ‘El Mirador de l’Observatori’ és un programa de Ràdio Olot que ofereix un cop al mes una visió d’un dels diferents informes que integren l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa.


Recupera el primer 'Mirador de l'Observatori'


 

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum