En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El 2020 que espera a la Garrotxa: equipaments a punt d'acabar-se o desbloquejar-se

El quart quiròfan de l’Hospital d’Olot, la planta de triatge o les obres de l’Escola d’Art són alguns dels projectes que s’han de materialitzar aquest nou any
| 2 de gener de 2020
El 2020 que espera a la Garrotxa: equipaments a punt d'acabar-se o desbloquejar-se

El quart quiròfan de l’Hospital d’Olot, la planta de triatge o les obres de l’Escola d’Art són alguns dels projectes que s’han de materialitzar aquest nou any. Fem un repàs a allò que ha de venir en el primer capítol de la nova dècada.


Any nou vida nova. Però en alguns casos, a la Garrotxa hi ha projectes que no tindran una vida nova sinó que començaran a viure. És el cas del quart quiròfan de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. El director mèdic del centre, en Jaume Heredia, assegura que el 2020 serà l’any d’obertura d’un equipament que estava previst per al 2019.


El centre hospitalari garrotxí també preveu posar en marxa aquests dies els últims 8 boxs de l’Hospital de dia.

Nou institut-escola

Un altre equipament que obrirà les seves portes és el nou institut-escola d’Olot. L’Escola Llar acollirà secundària a partir del pròxim setembre. El director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona és en Martí Fonalleras.


L'Espai Cràter

Hi ha altres projectes que començaran a caminar aquest 2020. És el cas de l’Espai Cràter. L’inici de les obres està previst en aquest primer trimestre d’any. L’alcalde d’Olot és Pep Berga.


A la capital de la Garrotxa, també estarem pendents de com evoluciona la construcció del nou Centre d’Atenció Primària de Sant Miquel, el qual depèn del finançament del Departament de Salut.


Gestió de residus

I també podria ser l’any del canvi en la gestió de residus: la ciutat ja ha iniciat una prova pilot al barri de Pequín que caldrà veure com s’adapta i quins resultats dona a partir del maig. I parlant de residus, també s’espera desbloquejar la planta de triatge de la Garrotxa. La comarca està pendent de la resolució del Contenciós Administratiu que va presentar en el seu moment l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca. El president del Consell Comarcal és en Santi Reixach.


Les variants

I un altre projecte que afectarà a tota la comarca és la variant d’Olot i les Preses. A principis d’aquest 2020 està previst que es facin públics els estudis informatiu i d’impacte ambiental de la variant presenca. L’alcalde de la Vall d’en Bas és Lluís Amat.


I pel que fa al tram d’Olot, al maig s’han de presentar els estudis preliminars al projecte constructiu que podria començar-se a redactar aquest mateix any.


I a més...

El 2020 també veurem com Olot serà subseu del Mobile World Congres, està previst que se celebri el judici per desobediència a Lluís Guinó i que es publiqui de forma definitiva el Pla Especial de l’Alta Garrotxa. En matèria esportiva, el CPA Olot posarà la mira a Paraguai, on se celebrarà el mundial de patinatge artístic d’enguany i on el club olotí podria guanyar el seu 13è or. I en cultura, el 2020 s’acomiadarà amb un doble concert de Txarango el mes de novembre, amb el qual el grup del Ripollès dirà adéu a la Garrotxa i també a un any que tot just comença.

També et pot interessar

El PSC torna a reivindicar el 2+2 a la variant d’Olot davant la possibilitat d'un únic carril

Els socialistes demanen que això no sigui així i que es projectin directament els quatre carrils perquè la variant sigui “segura i ràpida”

Turull i Rull visiten la Garrotxa després de sortir de la presó

Els dos líders independentistes han tornat a la comarca després de tres anys

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum