En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Dos regidors abandonen l’equip de govern de Besalú

Es tracta de dos tinents d’alcaldia, Fina Surina i Dani Balés. Segons ha explicat Surina a Ràdio Olot, els motius són personals i creu que han arribat “moments de canvis” i de tirar endavant “estratègies diferents”
Pau Masó | 1 d'abril de 2022
Dos regidors abandonen l’equip de govern de Besalú

Fina Surina als estudis de Ràdio Olot (Pau Masó)


A poc més d’un any per les eleccions municipals del 2023, el govern municipal de Junts de Catalunya a Besalú liderat per l'alcalde Lluís Guinó viu una crisi política. Dos dels seus vuit regidors han anunciat que abandonen el govern i passaran a ser regidors no adscrits. Es tracta de la primera tinent d’alcaldia i regidora d’Hisenda, Fina Surina, i el tercer tinent d’alcaldia i regidor de Via Pública i Mobilitat, Dani Balés. Tots dos feia temps que formaven part de l’equip de govern: Surina va entrar fa gairebé vint anys i Balés el 2010. La mateixa regidora explica a Ràdio Olot els motius de la renúncia.

La sortida dels dos regidors no condicionarà la governança de Junts per Catalunya a l’Ajuntament. Tot i perdre dos regidors, el partit podrà seguir governant amb sis membres i sota el lideratge de Lluís Guinó, qui ha declinat fer declaracions. La resta del ple municipal continuarà format pels tres regidors d’ERC i els dos no adscrits que hi haurà a partir d’ara. Surina també afegeix que la sortida de l’equip de govern té a veure amb “una sèrie de dificultats i complexitats”.

Sobre la continuïtat de Surina en la política municipal, afirma que “ja es veurà” i que prendrà una decisió “més endavant”, tot i que no descarta seguir-hi. De moment, la ja extinent d’alcaldia de Besalú seguirà al Consell Comarcal i també al partit.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant


Volum