En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Dissabte presenten ‘Talibés. Infants esclaus a l’Àfrica Occidental’ als Cines Olot

Segons Human Right Watch, són 50.000 els nens que es troben als carrers pidolant amb un futur incert
| 10 de març de 2017
Dissabte presenten ‘Talibés. Infants esclaus a l’Àfrica Occidental’ als Cines Olot

50.000 ‘talibés’ pidolen pels carrers del Senegal i Guinea Bissau forçats pels seus professors. Els ‘talibés’ són nens d’entre quatre i 14 anys lliurats pels seus pares sense recursos a mestres d’escoles alcoràniques que ara els tracten com a esclaus i els obliguen a buscar recursos a través de demanar almoina. Un documental recull aquesta història i la feina que hi fa una fundació del Pla de l’Estany. Ha estat dirigit per l’olotí Marc Vila.

 

Un grup de nens atesos per la Fundació Talibés (fundaciotalibes.org) 

Aquests nens són lliurats als ‘marabús’, els noms que es donen als professors que ensenyen a les escoles alcoràniques. La situació ha canviat radicalment des que aquests centres es van traslladar del camp a la ciutat. Abans es podien autoabastir amb les terres que conreaven però ara aquests centres i els nens que estan al seu càrrec es troben en la pobres absoluta. Això fa que els marabús els tinguin esclavitzats i obligats a pidolar. Per ajudar-los hi ha la fundació catalana Talibés que treballa al Senegal. El president de l’entitat, Àlex Estebanell, ha explicat que a una ciutat del Senegal han retirat 152 nens dels carrers.

 

Un documental amb firma olotí

El documental ‘Talibés. Infants esclaus a l’Àfrica Occidental’ ha estat dirigit per l’olotí Marc Vila. Denuncia aquesta situació i explica que fa aquesta entitat per ajudar-los. Es presentarà aquest dissabte a les set del vespre als Cines Olot amb entrada gratuïta. Segons Human Right Watch, són 50.000 els nens que es troben als carrers pidolant amb un futur incert.

També es projectarà a les escoles

A banda de l'Ajuntament d’Olot, també hi ha aportació de Figueres, Banyoles i Platja d’Aro. Després de la projecció hi haurà un cinefòrum amb el president de l’entitat, el director i un nen que ha estat rescatat. El documental es quedarà a la ciutat perquè es pugui projectar a les escoles com a recurs educatiu.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum