En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Digne dels Bombers

Inaugurat el nou Parc de Bombers d'Olot que suposa una millora considerable de l'espai respecte la caserna del Mas les Mates. 
| 31 d'octubre de 2014
Digne dels Bombers

Inaugurat el nou Parc de Bombers d’Olot. Un espai molt més ample i còmode que deixa enrere el que aquest cos d’emergències tenia al Mas les Mates. Olot és una de les tres seus a tot Catalunya del grup de rescat que ara té espai per enlairament i aterratge d’helicòpters a dins del Parc.

Ramon Espadaler descobrint el Parc de Bombers d'Olot (Jordi Altesa) 

 

JORDI ALTESA | Ubicat just darrere de l’Estadi Muncipal, el nou Parc de Bombers suposa un salt tan en qualitat com en quantitat de l’espai que tenen els 37 bombers que té el parc a nivell professional. D’aquests, 13 formen part dels GRAE, el Grup de Rescats d’Alta Muntanya. El cap d’emergències de la regió de Girona, Enric Cano, ha definit com a "al·luciannts" les instal·lacions. Unes instal·lacions que donen servei a tota la Garrotxa però en casos d’emergència també a tot Catalunya. Per l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, aquestes noves instal·lacions estan a l’altura dels professionals que hi treballen. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha volgut destacar més que les instal·lacions, la qualitat de les persones que formen el cos de Bombers.

A banda de l’heliport, el nou Parc de Bombers té una superfície de més de 4.000 metres quadrats repartits en dues plantes. Hi treballaran entorn a mig centenar de persones, comptant també el personal administratiu.

 

Nova convocatòria

En la inauguració del parc de Bombers d’Olot, la Generalitat preveu fer una nova convocatòria de places de Bombers a principis de l’any que ve. El conseller d’Interior admet que la situació ara ja és greu però a partir del 2017 podria arribar a ser crítica. Sense concretar ni places ni terminis, el conseller d’Interior Ramon Espadaler admet que la decisió s’ha de prendre en breu ja que el problema arribaria a partir del 2017. És aquest any quan, veient les jubilacions de Bombers en actiu i la no renovació de les places, el cos podria quedar en una situació que defineix com a “crítica”.

Els últims mesos, la direcció dels Bombers ha admès que la jubilació d’efectius i que les places no es cobrissin havia arribat a crear una situació molt complicada. Com a pedaç, la conselleria va aprovar un decret d’increment de l’horari laboral que suposava 102 hores més anuals durant la campanya d’estiu i la resta fins a finals d’any. Precisament, Espadaler també ha dit que al voltant de la campanya d’estiu de l’any que ve, els Bombers tindran la nova jaqueta per a incendis forestals per a millorar la seva equipació.

 

9N

El conseller d’Interior també ha parlat del 9N i la decisió que ha pres el Govern espanyol de recorre’l de nou. Ramon Espadaler assegura que és un ‘error magne’ el què està fent. Una vegada més ha reiterat que no obligaran els Mossos a decidir entre fer cas al govern espanyol o al català si la situació es tensa més i demana al Gobierno que no envií policies de reforç.

També et pot interessar

Diverses entitats d’Olot demanen millorar el servei del TPO

Les entitats també han demanat estudiar la municipalització del servei. L’equip de govern, però ha tombat la moció i han defensat el model de concessió que hi ha actualment

Un documental recorda el llegat de Josep Maria Francino

El reportatge recull les principals facetes del periodista i músic garrotxí mort l’any passat

Estàs escoltant


Volum