En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Dia d'esperança

La diada de Sant Jordi comença amb bon temps a Olot i un grapat de propostes com l'emissió de Ràdio Olot en directe.
| 23 d'abril de 2014
Dia d'esperança

Els llibreters esperen mantenir les xifres de l’any passat i vendre 1.4 milions de llibres aquest Sant Jordi. A més, aquest any el gremi recuperarà la classificació tradicional per decidir els títols més venuts, on desapareix la categoria dels “autors més mediàtics”.

El Sant Jordi a Olot (Jordi Altesa)

ACN I REDACCIÓ El Gremi de Llibreters preveu vendre 1.4 milions de llibres aquest Sant Jordi, una xifra molt similar a les dels últims anys. Així, des del Gremi preveuen mantenir la facturació de l’any passat, que va ser d’uns 18.3 milions d’euros, i que suposa entre el 5 i el 8% del total de vendes anuals. El president del Gremi de Llibreters, Antoni Daura, ha explicat que la narrativa, els llibres infantils i els títols d’autors mediàtics seran segurament els més venuts aquest Sant Jordi. Daura també ha deixat clar que la polèmica generada l’any passat per la classificació utilitzada d’autors “mediàtics” s’ha d’oblidar i que es farà recuperant la classificació tradicional de ficció i no ficció. L’any passat hi va haver alguns problemes en inserir les novel•les d’Albert Espinosa, Pilar Rahola i Isidre Esteve, a més de les ja tradicionals ficció i no ficció.
Des del Gremi de Llibreters s’espera que Sant Jordi sigui un punt d’inflexió per a les llibreries catalanes i que a partir d’aquí comencin a remuntar. Daura ha explicat que la diada d’enguany pot ser molt similar a la del 2013 en quan a facturació, en què la xifra total de vendes va ser de 18.3 milions d’euros. De moment, sembla que no hi ha perill que el llibre electrònic s’adapti a la diada i converteixi Sant Jordi en una festa digital, ja que segons Daura la gràcia de la diada és sortir al carrer i remenar llibres. Tot i això, també ha deixat clar que el sector del llibre digital és l’únic que augmenta en vendes i que ja ocupa un 3% en la quota de mercat de Sant Jordi.

Una parada de Roses al Firal (Jordi Altesa)

Roses

Els floristes preveuen una caiguda de les vendes aquest Sant Jordi i quedar-se en els 6 milions de roses a tot Catalunya. El mercat de la Flor i Planta Ornamental atribueix la davallada a l’augment de l’IVA. El tipus de rosa més venuda es preveu que continuï sent la “freedom”, la tradicional rosa vermella.

Davant els 7 milions de roses de l’any passat, es preveu que aquest Sant Jordi la xifra estigui per sobre els sis milions, segons dades del Mercat de Flor i Planta Ornamental. Aquesta davallada en la compra de roses es deu sobretot a què les onegés, associacions de veïns o agrupacions culturals compren les justes per no haver-les de llançar. El president del Mercat de Flor i Planta Ornamental, Jordi Rodón, ha explicat que aquest fet els farà baixar dels 7 milions de roses de l’any passat a els sis i escaig que s’esperen aquest 2014. Les previsions inicials no són bones, però el sector confia en la pròpia diada perquè les vendes assoleixin nivells acceptables en la venda de roses. A més, aquest any coincideix que la diada s’escau just després de Setmana Santa, un fet que condiciona per bé, segons Jordi Rodón.
Segons el gremi de majoristes de Mercabarna-Flor enguany la tradicional rosa vermella o “freedom” tornarà a ser la més venuda. Es preveu que d’aquesta tipologia, que prové de Colòmbia i Equador, se’n venguin un 90% del total, i només un 10% siguin d’altres colors. Les més desitjades després de la “freedom” són les roses grogues, les blanques i les roses.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum