En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Un de cada deu garrotxins de més de 65 anys té instal·lada la teleassistència a casa

La Garrotxa és la comarca gironina amb més implantació d’aquest servei: està tres punts i mig per sobre de la mitjana
| 16 de març de 2017
Un de cada deu garrotxins de més de 65 anys té instal·lada la teleassistència a casa

La Garrotxa és la comarca gironina amb més implantació d’aquest servei: està tres punts i mig per sobre de la mitjana de la demarcació. El sistema es prepara per ser més intel·ligent i més efectiu per donar tranquil·litat al seu usuari i a la família.


A tot Girona, el servei local de teleassistència va tancar el 2016 amb un total de 7.298 usuaris, això és mig miler més que el 2015. Un creixement constant d’un servei que cada cop està més estès i ja arriba a 215 dels 222 municipis gironins. Per comarques, la que té una taxa d’implantació del servei més alta és la Garrotxa. Un 9,88% dels majors de 65 anys garrotxins tenen aquest servei activat a casa seva. Això situa la comarca 3,5 punts per sobre de la mitjana catalana. El perfil és majoritàriament el d’una dona (ho són 4 de cada 5) que tenen més de 85 anys. A més, la majoria viuen soles. Un servei que està a punt de ser més sofisticat i intel·ligent. L’alcalde d’Olot i president del Dipsalut, Mia Corominas, ha explicat a Ràdio Olot que els aparells de teleassistència en un futur permetran saber què falta a la nevera o si s’han encès o no les llums en una casa i detectar moviment.

Convoquen nou concurs

Unes possibilitats que s’han de poder començar a afegir amb el nou concurs pel servei de teleassistència que ha convocat aquest organisme de salut pública de la Diputació de Girona. L’objectiu és facilitar el màxim possible l’estada a casa de persones grans i que viuen soles. Un projecte on la Garrotxa n’ha estat capdavantera.

Què és i quant val?

El servei públic d’atenció domiciliària vol millorar l’autonomia de persones grans amb un servei que funciona totes les hores i els dies de l’any. Els usuaris porten un penjoll connectat al telèfon fix i que té una cobertura d’uns 80 metres. A banda de les emergències, s’ofereix un servei personalitzat per a fer trucades i visites de seguiment. Durant l’any passat, el servei que és de copagament, va costar 1,3M€. El 40% el paga el Dipsalut i la resta ajuntaments, consells comarcals i els usuaris finals.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum