En directe
amb

Descobrir la Vall d’en Bas jugant amb el mòbil

El municipi ha llençat una aplicació que permet descobrir el territori a través de gimcanes virtuals
| 22 de gener de 2018
Descobrir la Vall d’en Bas jugant amb el mòbil

És l’objectiu de la nova aplicació que ha llençat el municipi. L’Ajuntament posa en marxa aquesta innovadora iniciativa a la comarca amb la intenció de promocionar el territori a través de noves formes d’interacció. Sota el nom de “Bas de Màgia”, el joc et proposa gimcanes virtuals a superar sobre el terreny que permeten aconseguir experiències i descomptes. 

Bas de Màgia vol ser una aplicació per a grans i petits (Pau Masó)


Les utilitats dels telèfons mòbils són infinites i cada vegada ens transformen més les nostres maneres de fer. A la Vall d’en Bas han llençat una aplicació que permet caminar, descobrir l’entorn, jugar i aprendre. Tot plegat amb un mòbil a la mà. L’aplicació s’anomena “Bas de Màgia” i proposa a l’usuari diferents reptes a través dels quals anirà descobrint el municipi. Recull set històries diferents que s’ubiquen a set pobles de la Vall i que ens faran superar jocs i preguntes que ens permetran guanyar descomptes i experiències en el territori. L’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, assenyala que es tracta d’una iniciativa amb diferents vessants: "Té una pota de promoció econòmica, té un vessant turístic i un component educatiu".

L’aplicació està pensada tant per a grans com petits i busca compartir el moment amb família. Fins i tot, també és útil per a grups escolars. Es tracta d’una eina pedagògica, que com apunta la tècnica de Promoció Econòmica de la Vall d’en Bas, Maria Aulinas, pren interès gràcies al joc: "A la Vall hem fet molt projecte de promoció amb un caire més informatiu. Teníem ganes d'anar més enllà i poder fer aquest joc que crea un vincle amb l'entorn".

Set històries amb diferents reptes

La bruixa Maigarda del Mallol, la sargantana de Joanetes o el burro de Sant Esteve d’en Bas. Tots ells són protagonistes d’algunes de les set històries que ofereix el joc “in situ”. Són gimcanes virtuals d’una durada de com a molt una hora i mitja, amb recorreguts de fins a dos quilòmetres. El director de l’empresa que ha desenvolupat l’aplicació, Rafael Villasante, explica amb quins tipus de proves ens podem trobar: "Un joc de preguntes, compartir fotos a les xarxes, escriure un text o torbar un geocaching"

Des de fa més de mig any l’empresa ha estat desenvolupant aquesta aplicació que ja es pot descarregar. Un 75% del projecte ha estat finançat per la Diputació de Girona i la resta des de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant


Volum