En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Demandes d'empresaris

Les dels empresaris garrotxins són tenir accés a la fibra òptica, que els arribi el crèdit i desenvolupar infraestructures com la variant d'Olot. 
| 5 de març de 2014
Demandes d'empresaris

L’accés a la fibra òptica, que arribi el crèdit i desenvolupar infraestructures com la variant d’Olot són les principals demandes dels empresaris per tenir més competitivitat i, per tant, crear llocs de treball. En el tema de la connexió d’alta velocitat, demanen més implicació d’ajuntaments i Consell Comarcal.

Una de les demandes és tenir accés a la fibra òptica

JORDI ALTESA | Entre les principals mancances que assenyalen els empresaris de la Garrotxa, la fibra òptica encapçala la llista de reivindicacions. El Cercle Euram a la Garrotxa ha engegat una campanya que vol aconseguir que els grans polígons de la comarca tinguin la fibra òptica en ple funcionament abans del 2016. Pel seu president, Òscar Rodríguez, cal que "hi hagi competència en l’oferta de fibra òptica" i assegura que "els empresaris se senten sols reclamant-la".

En el programa Via Oral, Rodríguez ha denunciat que Telefónica marca preus de “manera aleatòria” a les empreses que demanen pressupost per instal·lar el servei amb condicions semblants i els ofereix preus diferents. A banda de la connexió a la banda ampla, un altre tema és el de les infraestructures. Tots i les millores, que s’hagin congelat les variants d’Olot i Les Preses és un dels principals problemes que destaquen. Pel president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé: "l’important és tenir millors connexions amb Europa".

Un problema permanent dels empresaris arriba quan es topa amb l’administració pública: la burocràcia. Denuncien que a vegades fins i tot dos organismes públics diferents es contradiuen i que tots els tràmits demanen molt de temps i diners per a fer-los. 

Un altre factor és el problema de la formació ja que ara mateix molts estudis universitaris no garanteixen ni feina ni ben pagada mentre que altres sectors tenen dèficit de professionals. Poden tornar a escoltar el Via Oral dedicat al món empresarial diumenge a dos quarts d’una del migdia i sempre que ho vulguin al web de Ràdio Olot, radiolot.cat. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum