En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Decau la solidaritat garrotxina cap al poble ucraïnès: "Esperem que no s'oblidin de nosaltres"

La comunitat ucraïnesa de la Garrotxa ho entén, però confia que la població no s’oblidi d’una guerra que creuen que s’allargarà
Aniol Puigvert | 12 de maig de 2022
Decau la solidaritat garrotxina cap al poble ucraïnès:

La capella dels Caputxins d'Olot va ser un dels punts de recollida de material (Ràdio Olot)


Després de més de dos mesos de l’inici de la guerra entre Rússia i Ucraïna, s’ha notat un descens de la participació ciutadana en la col·laboració amb el col·lectiu ucraïnès. Olot i comarca van demostrar màxima solidaritat en els primers moments, ja que es van emplenar diverses furgonetes i tràilers de material, i famílies garrotxines van rebre refugiats ucraïnesos. Com és normal, quan els fets ja no tenen tant de ressò com el principi, la participació entre la ciutadania baixa. La portaveu del col·lectiu ucraïnès a la Garrotxa és la Dana Bondzyukh.

Un dels temes més rellevants de la Garrotxa ha estat la rebuda a cases de colònies i també en cases particulars, de persones i famílies ucraïneses. Per la seva part, en molts casos, l’adaptació encara està en procés, ja que no és gens fàcil acostumar-se a un lloc quan has hagut de marxar obligadament del teu país.

Tot i la davallada de la participació, el Club Tenis Taula Olot, coordinats amb l’Ajuntament ha organitzat un dinar benèfic per recollir fons per Ucraïna. Les inscripcions ja estan tancades i s’esperen un centenar de persones. El dinar serà al restaurant La Deu a la una del migdia aquest diumenge. Per altra banda, també es preveu que la campanya conjunta amb Càritas pugui allargar-se i així la ciutadania pugui continuar fent donacions.

També et pot interessar

Diverses entitats d’Olot demanen millorar el servei del TPO

Les entitats també han demanat estudiar la municipalització del servei. L’equip de govern, però ha tombat la moció i han defensat el model de concessió que hi ha actualment

Un documental recorda el llegat de Josep Maria Francino

El reportatge recull les principals facetes del periodista i músic garrotxí mort l’any passat

Estàs escoltant


Volum