En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

De la força a internet: menys robatoris i més estafes el 2020 a la Garrotxa

Durant l’últim any, els furts han disminuït aproximadament un 20%, mentre que la ciberdelinqüència ha augmentat el mateix percentatge
| 22 de juliol de 2021
De la força a internet: menys robatoris i més estafes el 2020 a la Garrotxa

A hores d’ara, els índexs delinqüencials de la Garrotxa han tornat a nivells del 2017. Durant el 2018 i 2019 hi va haver un repunt de robatoris que va preocupar. Ara la comarca té una taxa de 34 delictes per cada 1.000 habitants, molt per sota la de Catalunya, que és de 51. Són xifres que s’han posat de manifest en l’última Junta de Seguretat d’Olot reunida aquest dimecres. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, valora així el descens dels delictes.

Durant el 2020 els delictes que més es van reduir van ser els robatoris amb força, els furts i els robatoris amb violència. Van reduir-se entre un 18 i un 32%. El sotsinspector dels Mossos a la Garrotxa, Blai Ortiz, creu que el descens està motivat pel confinament, però també per altres factors.

La Junta de Seguretat d'Olot (Pau Masó)

La ciberdelinqüència, en augment

Entre els delictes que més han augmentat hi ha els robatoris de vehicles i les estafes en línia. Els fraus a internet o la còpia de targetes bancàries s’han disparat amb la pandèmia. Ortiz dona aquests consells a la ciutadania per tal d’evitar-ho.

A la Junta de Seguretat d’aquest dimecres també s’ha posat de manifest la problemàtica de les ocupacions que segueixen sent una de les preocupacions més importants a la ciutat en l’àmbit de seguretat. La Junta de Seguretat es reuneix anualment i la formen representants de l’Ajuntament d’Olot, el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona i els Mossos, la Policia Local, els Bombers, Protecció Civil, la Policia Nacional i la Guardia Civil.

També et pot interessar

La Fageda retira flams de vainilla per una alerta alimentària

La cooperativa de la Garrotxa ho ha fet per la possible presència d’òxid d’etilè. En total s’han retirat quatre lots per prevenció

Policia Local i Mossos faran un dispositiu especial per evitar concentracions per FdT21

L'alcalde confia que el model de programació, amb aforaments limitats, desdigui els visitants

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum