En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Davant el desànim, més organització

Aquesta és l’actitud de les entitats sobiranistes de la Garrotxa cinc anys després de l’1 d’Octubre
Joel Tallant | 30 de setembre de 2022
Davant el desànim, més organització

Cinc anys després de l’1 d’octubre, els polítics empresonats ja estan en llibertat, però una part important dels exiliats continuen sense poder tornar a Catalunya. És el panorama cinc anys després de la mobilització massiva més gran que es recorda a Catalunya en favor de la independència. Durant tot aquest temps, baralles polítiques, algunes ben recents, evidencien la incapacitat dels partits per arribar a una entesa. La situació ha generat tal desmotivació entre la ciutadania que, de l’esperit de l’1 d’octubre, en queda sobretot el record. Per la presidenta d’Òmnium Cultural a la Garrotxa, Glòria Bassets, és el moment ideal per fer un punt d’inflexió. Diu que cal recordar l’1 d’octubre i reorganitzar-se.

Bassets considera que les entitats han de seguir empenyent els partits polítics perquè treballin d’una vegada per totes per l’objectiu final.

De la seva banda, la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Magda Ripoll, assegura que durant aquests cinc anys l’independentisme ha crescut.

Magda Ripoll ha demanat als polítics que governen que deixin de mentir en la qüestió independentista i que cal empènyer per fer valer el resultat i la mobilització de l’1 d’octubre.

La política municipal es mira aquell 1 d’octubre amb nostàlgia. Passat aquell temps, alguns consideren que les decisions que es van prendre en aquell moment han acabat generant insatisfacció a la ciutadania. És el cas de l’alcalde d’Olot, Pep Berga.

Les entitats sobiranistes volen aprofitar aquest 1 d’octubre per fer sentir la seva veu. A les 9 del matí els CDR faran esclatar petards a la vintena de seus on es va poder votar ara fa cinc anys. A les deu del matí, trauran la campana de la llibertat i la faran repicar pels principals carrers d’Olot juntament amb una estelada de grans dimensions. L’acte acabarà a la plaça 1 d’octubre. A la tarda viatjaran a Barcelona a l’acte central convocat a l’Arc de Triomf a partir de les cinc de la tarda.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum