En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Dani López estrena a Olot 'Trencadís', la seva primera obra com a director d’orquestra

Ho fa amb una orquestra única de nova creació formada per una trentena de joves intèrprets i instruments tradicionals
Pau Masó | 21 d'octubre de 2021
Dani López estrena a Olot 'Trencadís', la seva primera obra com a director d’orquestra

Dani López i la cantant Anna Ferrer (OMAC)


La viola, el violoncel o els metalls de cobla, barrejats amb instruments tradicionals com la gralla, el sac de gemecs, el flabiol o la tenora. Aquesta és la barreja particular que fa que l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya sigui única. Nascuda aquest últim any, està formada per una trentena de joves intèrprets vinguts de tots els Països Catalans. I tots ells estan sota la batuta d’un olotí: Dani López s’ha posat a compondre i dirigir per primera vegada per a una orquestra. Ell mateix diu a Ràdio Olot que el repte ha estat casar els diferents universos musicals que hi ha dins l’orquestra.

Aquest dissabte l’univers de l’Orquestra de Músiques d’Arrel arriba a Olot. Dani López farà anar la batuta per presentar ‘Trencadís’, una obra que ha compost ell mateix i que recull una dotzena de poemes musicats d’autors com Josep Pedrals, Anna Gual, Rosa Vilanova o Juana Dolores Romero. ‘Trencadís’ també compta amb la veu solista d’Anna Ferrer. Tot plegat es podrà escoltar aquest cap de setmana a Olot, on López va néixer i hi viu com a músic.

El debut olotí de Dani López amb la batuta a la mà serà aquest dissabte a les vuit del vespre al Teatre Principal d’Olot. ‘Trencadís’ ja es va poder veure dijous passat a la Fira Mediterrània i després de la capital de la Garrotxa, l’espectacle girarà per Catalunya.

També et pot interessar

Lluèrnia crema l’últim cap de setmana

El festival encara els últims dies amb una última nit on hi haurà noves instal·lacions de foc

S’aixeca el teló d'El Petit Format d'Olot

El festival de teatre celebra la setena edició amb deu espectacles en cinc dies

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum