En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Creixen considerablement el nombre de denúncies relacionades amb estafes amoroses

En els últims mesos han estat diversos els casos que han tingut lloc a la Garrotxa
Joel Tallant | 13 de setembre de 2022
Creixen considerablement el nombre de denúncies relacionades amb estafes amoroses

Tot comença quan la víctima rep un missatge a les seves xarxes socials o fins i tot al seu whatsapp personal d’algú que suposadament coneix. L’estafador o estafadora li parla directament amb el seu nom de pila perquè sembli més versemblant. Tot va acompanyat de fotografies, missatges de veu i converses. A més, els estafadors expliquen que estan vivint una situació límit al seu país per generar més empatia a la víctima. La relació s’estreny. Parlen cada dia. De sobte, comencen els preparatius perquè el xicot o la xicota vingui cap aquí fugint de la seva realitat. És aquí, quan comencen les demandes i els diners prenen un protagonisme especial. La responsable del servei d’atenció a la comunitat dels Mossos d’Esquadra de la Garrotxa és Marina Domenech.

En algunes de les denúncies, hi apareixen fins i tot terceres persones que, conxorxades amb els estafadors, intervenen com a intermediaris. Les peticions de diners són cada vegada més asfixiants, però la víctima hi torna a caure.

En algunes de les denúncies tramitades a la Garrotxa, la xifra estafada arriba als 5 mil euros. La víctima triga en adonar-se de que l’estan enganyant. Ho denuncia tard, moltes vegades, per vergonya. Els perfils són diversos.

I la gran pregunta: D’on extreuen les dades personals de les víctimes? La resposta és en nosaltres mateixos perquè cada dia i sense adonar-nos-en omplim d’informació privada les xarxes. I davant de demandes econòmiques, Marina Domenech recomana: 

Les conegudes estafes amoroses són cada cop més habituals a casa nostra. Hi cauen des de persones grans, homes o dones, fins a joves molt més avesats a les tecnologies. El darrer cas denunciat a la Garrotxa, és del mes d’agost.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Davant el desànim, més organització

Aquesta és l’actitud de les entitats sobiranistes de la Garrotxa cinc anys després de l’1 d’Octubre

Els veïns del barri de Sant Miquel d’Olot ja poden fer les seves analítiques al Centre d’Atenció Primària de la zona

Hi ha dos dies habilitats perquè els usuaris que ho necessitin passin a fer-se les analítiques al seu propi barri

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum