En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Creixen considerablement el nombre de denúncies relacionades amb estafes amoroses

En els últims mesos han estat diversos els casos que han tingut lloc a la Garrotxa
Joel Tallant | 13 de setembre de 2022
Creixen considerablement el nombre de denúncies relacionades amb estafes amoroses

Tot comença quan la víctima rep un missatge a les seves xarxes socials o fins i tot al seu whatsapp personal d’algú que suposadament coneix. L’estafador o estafadora li parla directament amb el seu nom de pila perquè sembli més versemblant. Tot va acompanyat de fotografies, missatges de veu i converses. A més, els estafadors expliquen que estan vivint una situació límit al seu país per generar més empatia a la víctima. La relació s’estreny. Parlen cada dia. De sobte, comencen els preparatius perquè el xicot o la xicota vingui cap aquí fugint de la seva realitat. És aquí, quan comencen les demandes i els diners prenen un protagonisme especial. La responsable del servei d’atenció a la comunitat dels Mossos d’Esquadra de la Garrotxa és Marina Domenech.

En algunes de les denúncies, hi apareixen fins i tot terceres persones que, conxorxades amb els estafadors, intervenen com a intermediaris. Les peticions de diners són cada vegada més asfixiants, però la víctima hi torna a caure.

En algunes de les denúncies tramitades a la Garrotxa, la xifra estafada arriba als 5 mil euros. La víctima triga en adonar-se de que l’estan enganyant. Ho denuncia tard, moltes vegades, per vergonya. Els perfils són diversos.

I la gran pregunta: D’on extreuen les dades personals de les víctimes? La resposta és en nosaltres mateixos perquè cada dia i sense adonar-nos-en omplim d’informació privada les xarxes. I davant de demandes econòmiques, Marina Domenech recomana: 

Les conegudes estafes amoroses són cada cop més habituals a casa nostra. Hi cauen des de persones grans, homes o dones, fins a joves molt més avesats a les tecnologies. El darrer cas denunciat a la Garrotxa, és del mes d’agost.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum