En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

El polígon de Sant Jaume duplica el seu espai disponible

El polígon industrial de Sant Jaume de Llierca ha doblat la seva superfície construïda durant aquest mandat.
| 7 de gener de 2015
El polígon de Sant Jaume duplica el seu espai disponible

El polígon industrial de Sant Jaume de Llierca ha doblat la seva superfície construïda durant aquest mandat. La cirereta serà la nau de l’empresa Tavil de 40.000 metres de sostre, que ja comença a agafar forma i espera tenir activitat d’aquí a un any. Un altre dels reptes del 2015 és desencallar els problemes administratius que van tancar la gasolinera de l’A-26. Ja hi ha empresaris interessats a solucionar-los per tornar-la a obrir.

Sant Jaume de Llierca des del castell de Montpalau (llierca.wordpress.com) 

El terreny del polígon del Pla de Politger és de propietat privada, però l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca hi té d’influència directa i l’alcalde del municipi, Ferran Puig, es felicita per haver-lo potenciat i haver doblat la seva superfície construïda en els últims quatre anys. Ara mateix, el polígon té 64 hectàrees projectades de sòl industrial, de les quals 24 estan pendents d’urbanitzar –la trama de carrers i de serveis encara s’ha de dibuixar–. I en l’espai urbanitzat, hi cabria alguna empresa més. Ja n’hi ha d’interessades que s’hi podrien incorporar a curt o a mitjà termini. De moment, però, la que ja ha fet el pas és Tavil, que tindrà la nau més grossa de totes. S’està construint i l’alcalde de Sant Jaume, Ferran Puig, ha remarcat "que serà la cirereta del pastís".

La nau s’acabarà al llarg d’aquest 2015, podria donar feina a una quinzena de persones que ara no en tenen i l’empresa espera començar-hi l’activitat a finals d’any. Acabar-ne la construcció serà un dels reptes d’any nou al polígon de Sant Jaume, igual que desencallar els problemes administratius que van tancar la gasolinera de l’A-26 poc després de l’obertura de l’autovia. Donava servei al polígon i l’alcalde considera important tornar-la a obrir en els propers mesos. De moment, avança que un grup d’empresaris ja han començat a posar-hi fil a l’agulla. La gasolinera es va tancar el 2005 perquè no complia els permisos ni per edificar i urbanitzar, ni per tenir-hi activitat. Ferran Puig diu que l’equip de govern d’aleshores, de Convergència i Unió, es va deixar malaconsellar.

També et pot interessar

La crisi dels preus es comença a notar en la despesa dels clients de la restauració garrotxina

El sector ha detectat una frenada durant les últimes setmanes i ho atribueix a l’increment dels preus. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa es mostra preocupada per una possible disminució del consum

Radiografia de la indústria de la Garrotxa: la més potent de Girona, però també la més antiga

La indústria garrotxina és tradicional, amb poques empreses joves i una forta presència de companyies de gran dimensió

Estàs escoltant


Volum