En directe
Matrix
amb David Jané

Cada cop més dones de fora de la Garrotxa trien l'Hospital d'Olot per tenir-hi els fills

L'any passat, més d’una cinquantena van decidir parir a Olot; la majoria eren de l’Alt Empordà i el Ripollès
| 11 de gener de 2018
Cada cop més dones de fora de la Garrotxa trien l'Hospital d'Olot per tenir-hi els fills

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa es converteix en un pol d’atracció per a mares de les comarques gironines i d’Osona que l’escullen per tenir-hi els seus fills. Segons les dades de l’any passat, més d’una cinquantena de dones van decidir parir a Olot, la majoria de les quals de l’Alt Empordà i el Ripollès. El respecte per les decisions de les mares i la qualitat assistencial del centre són els principals motius d’aquests bons resultats.

L'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa

L’any 2017, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va atendre 400 parts, dels quals 228 són de mares olotines i 119 són de la resta de la comarca. Crida, però, l’atenció les dades de procedència de la resta de parteres. Durant el 2017 17 mares de l’Alt Empordà van decidir tenir els seus fills a Olot, 13 han estat del Ripollès, 9 del Pla de l’Estany, 8 d’Osona i 7 d’altres comarques catalanes. Tot i que els 400 parts s’allunyen dels 470 que havien atès abans de la crisi pel boom de la immigració, la xifra és molt rellevant perquè confirma que Olot genera interès per les mares de les comarques gironines i d’Osona a l’hora de tenir els seus fills.  La directora mèdica del centre, Fina Felisart, ha dit a Ràdio Olot que hi ha dos motius clars que provoquen aquesta situació: les noves instal·lacions i el respecte dels professionals del centre cap als desitjos de les mares.

La bona imatge de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa entre les mares s’ha escampat pel boca orella a tota la demarcació. També ha arribat a Osona, on hi ha diversos centres hospitalaris reconeguts. Això, segons Fina Felisart, explica l’augment de parts de mares provinents sobretot d’Osona, el Ripollès i l’Empordà.

Les mares que han passat per l’experiència de parir a Olot valoren l’equip mèdic de l’Hospital i contribueixen a mantenir l’estructura professional del centre en un moment en què s’ha reduït considerablement la maternitat, sobretot si ho comparem amb dades anteriors a la crisi.

La situació a l'Hospital

Pels responsables de l’Hospital d’Olot, aquests 400 parts suposen poc més d’un naixement al dia en unes instal·lacions preparades per atendre fins i tot un creixement de la demanada. El fre està en la falta de professionals amb què es troben. Hi ha un volum important de jubilacions dels metges actuals a la vista i, de moment, no hi ha prou relleu, la qual cosa ja està generant certa preocupació.

Aquest any, el primer nadó nascut a la Garrotxa ha estat una nena, els pares de la qual són osonencs. Aquesta situació s’ha produït per segon any consecutiu, ja que la primera criatura del 2017 també va ser de fora de la comarca.

També et pot interessar

Acció Climàtica donarà llum verda a la proposta d’1+1 per a la variant d’Olot

Segons ha explicat la secretària de Medi Ambient a Ràdio Olot, tot el recorregut (inclòs el túnel de la Pinya) seria 1+1 i no es preveu “que hi hagi problemes” a l’hora de fer el tràmit ambiental

La falta de metges, el problema de fons darrere la covid i la saturació de la primària

Els sanitaris demanen eliminar burocràcia per fer més atractiva la medicina de família, ja que s’han trobat professionals acabats d’arribar que es plantegen deixar la feina

Estàs escoltant


Volum