En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Contraproposta factible

Foment fa una proposta més factible per tal de fer la peça que li pertoca de la variant d'Olot. És més fàcil de fer i més barata.
| 9 de maig de 2014
Contraproposta factible

Nova proposta del Ministeri de Foment per tal de fer el tram que li pertoca de la variant d’Olot. Han rebaixat una mica més la seva proposta per fer-la encara més barata i més senzilla. De moment, l’alcalde d’Olot creu que ara sí que s’obre la possibilitat de fer-la.  

El tram que s'ha d'acondicionar i desdoblar (Jordi Altesa)

JORDI ALTESA | Fomento té el compromís firmat i per tant no es pot fer enrere de fer el tram d’enllaç entre l’A-26 i la variant d’Olot que ha de fer la Generalitat. Del projecte que va deixar sobre la taula el Govern socialista, que incloïa uns túnels molt cars i complexos, s’ha passat a una nova proposta de desdoblar un tram ja existent i construir 4 carrils en un traçat de no més de 3 quilòmetres. Per l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, la nova proposta és molt més assumible i factible.

La Generalitat té el seu projecte enllestit, només li falta saber a on acabarà la seva feina el ministeri de Foment. Aquesta setmana l’alcalde d’Olot s’ha reunit amb representants d’aquest ministeri que han fet aquesta nova aposta que no afectaria a la Vall de Bianya, pendent del curs de l’Eix Pirinenc. Aquesta mesura seria ràpida també perquè no seria, en termes burocràtics, fer obra nova sinó el que se’n diu una adequació de la carretera que va del final de l’A-26 fins a l’Hostal del Sol. Aquest traçat es desdoblaria i des d’allà sí que es construiria fins a la variant de la Generalitat. Tot i això Corominas ha admès dubtes de que Foment sigui conscient de la necessitat d’aquesta obra.

Aquesta proposta nova renuncia a considerar aquesta variant com una part de l’Eix Pirinenc i per tant de moment en queda fora els túnels de Bianya. A l’octubre de l’any passat Ràdio Olot ja els va avançar la possibilitat de partir el projecte. Va ser la diputada al Congrés pel PP, Concepció Veray qui ho va apuntar per tal d’agilitzar-ho. La reunió d’aquesta setmana a Madrid només va ser una presa de contacte i per tant caldrà veure si Foment es compromet amb aquest traçat de manera ferma i fa els passos necessaris perquè sigui una realitat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum