En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Contra els rumors i els silencis

UCFR Garrotxa proposa un treball en xarxa entre associacions per perseguir actituds feixistes i racistes.
| 8 de maig de 2013
Contra els rumors i els silencis

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha començat a organitzar-se a la Garrotxa.Proposa un treball en xarxa de les associacions per tal de denunciar actituds racistes i xenòfobes. També demanen als polítics locals que tinguin una actitud més activa davant de Plataforma per Catalunya. Com passa a la resta de Catalunya, alerten del “racisme latent” que pateixen els immigrants també a casa nostra.

Diferents persones que donen suport a l'associació.

JORDI ALTESA | La delegació garrotxina d’Unitat Contra el Feixisme i Racisme va néixer a finals del 2012 i aquest 2013 ha començat a estructurar-se amb uns eixos per lluitar en contra del racisme i el feixisme. Entre les mesures a prendre destaquen per exemple adaptar el model d’oficines de denúncia de la discriminació que hi ha a ciutats més grans. Creuen que com que aquí no hi hauria un volum tan elevat de denúncies, el que es podria fer és un treball en xarxa entre associacions per tal de detectar casos de racisme. L’arribada d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a la Garrotxa ha tingut una bona rebuda entre la resta de les associacions, segons han explicat els mateixos impulsors. Es valora sobretot el fet de que es creïn xarxes i vincles per integrar al nouvingut en la vida social olotina. Temps enrere s’havien fet activitats com l’“Olot de colors” que permetien crear la cohesió. Tot i això, creuen activitats com aquesta s’haurien d’adaptar als canvis socials que s’han viscut. La seva aposta és fer un tractament més transversal de la relació amb els nouvinguts.

També expliquen que com passa a la resta de Catalunya noten un racisme latent: un rebuig a la persona de fora en casos com llogar un pis o deixar-lo accedir a bars i discoteques. Unitat Contra el Racisme compta amb 3 línies d’actuació: pedagogia contra els falsos rumors entorn a la immigració, fer-se visible a la societat i la línia política.

En el camp polític, des d’aquesta associació també demanen un canvi d’actitud de la resta de forces del ple municipal cap a Plataforma per Catalunya. Consideren des d’Unitat Contra el Racisme i el Feixisme que fer cas omís al que diuen als seus regidors només fa que es doni força a aquesta formació. Hugo Alvira ha posat com a exemple el de Vic on la mateixa actitud ha portat Plataforma per Catalunya a ser la segona força més votada.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum