En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Connectats

Els avenços tecnològics permeten fer realitat la vella demanda de la Garrotxa per tenir fibra òptica a través de l'enviament per aire.
| 19 de maig de 2014
Connectats

Els avenços tecnològics permeten fer realitat la vella demanda de la Garrotxa de tenir fibra òptica. Per superar el problema del cost, han començat a instal·lar la fibra òptica que arriba per antena. Diuen els seus responsables que ofereixen menys velocitat que per cable, però que la que ells diuen sí que és real.

JORDI ALTESA | La instal·lació del cable de fibra òptica va fent el seu camí lentament, especialment per a moltes empreses que a hores d’ara han de fer servir 7 línies d’ADSL per tenir una velocitat decent. Ara però s’ha fet un pas reduint els costos d’instal·lació al mínim, fent-ho per via aèria i donant cobertura a quasi tota la comarca. El seu instal·lador, Joan Bramon d’Electrònica Joan, ha explicat que les úniques limitacions que té la fibra són les pròpies dels aparells i de la contractació que es faci. D’aquesta manera es pot oferir fibra òptica molt abans del que s’esperava i accés a llocs on ni tan sols es preveia que hi arribés. Aquesta arribada abans del que s’esperava fa que hi hagi gent que no s’ho cregui com explica el seu instal·lador.

L’aposta que han fet és el wifi “rural”, que permet rebre el senyal a través d’un router a casa. També està en estudi una fibra òptica aèria compartida per les diferents comunitats de veïns, que podrien donar servei segons les necessitats.

S’espera que hi hagi més competència ja que l’interès de les empreses hi és. Algunes d’elles organitzades dins d’Euram Garrotxa s’han marcat el 2016 perquè la fibra òptica cablejada arribi a tots els polígons de la comarca. Centres en I+D de multinacionals com Zoetis, a la Vall de Bianya, sempre han presentat com a queixa la falta de fibra òptica, segons ha explicat l’alcalde Santi Reixach.

El cablejat de la fibra òptica es troba ara al Centre d’Empreses de Les Preses, des d’on s’espera que arribi als polígons més propers d’Olot en breu. Ara s’espera que un operador se’n faci càrrec i la gestioni. L’alcalde de Les Preses, Pere Vila, ha explicat a Ràdio Olot que ja hi ha 3 operadors interessat, però tampoc hi ha res concret.

La fibra òptica és una vella demanda que, per via aèria, ja és una realitat gràcies a la instal·lació que s’ha fet a Santa Magdalena. La fibra cablejada també ha d’anar arribant i instal·lant-se a la ciutat d’Olot. Des de les administracions s’espera que hi pugui haver competència entre operadors per tal de que els preus siguin més competitius.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum