En directe
La Missa
amb El Santuari del Tura

El congrés mundial Maar Conference marxa d’Olot amb bones valoracions

Serà difícil que la capital de la Garrotxa torni a acollir una edició
| 25 de maig de 2018
El congrés mundial Maar Conference marxa d’Olot amb bones valoracions

Més d’un centenar de científics de tot el món han pogut conèixer durant aquesta setmana la Zona Volcànica de la Garrotxa i presentar les seves novetats en el món de la vulcanologia. Serà difícil que la capital de la Garrotxa torni a acollir una edició, ja que l’objectiu del certamen és voltar per tot el món. 

Imatge del congrés a la Sala Torín (Pau Masó)


Des de dilluns Olot ha estat la capital mundial dels volcans tipus Maar. Una tipologia que es caracteritza per aquelles formacions volcàniques creades pel contacte entre la lava i aigües subterrànies. La setena edició del Maar Conference ha agrupat més d’un centenar d’investigadors i científics de 26 països diferents. Tots ells han presentat les seves últimes troballes a la resta de la comunitat científica. A través dels casos particulars el congrés ha permès millorar el coneixement sobre la vulcanologia. El director del setè Maar Conference, l’olotí Xavier de Bolós, diu a Râdio Olot que el certamen ha estat un èxit i que ha permès a la comunitat científica conèixer de primera mà la comarca de la Garrotxa.

 

El Maar Conference marxa avui de la Garrotxa, però posarà punt i final a França. Els investigadors visitaran el massís central francès amb una excursió de cinc dies que clausurarà aquesta edició. De Bolós diu a aquesta emissora que serà “difícil” que Olot pugui repetir com a seu.

 

La vuitena edició del Maar Conference se celebrarà a Rússia, a la península de Kamchatka. Es tracta d’una regió amb 160 volcans, dels quals una trentena es mantenen en actiu.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La massificació en els entorns naturals de la Garrotxa recupera les xifres d’abans de la pandèmia

Des del Parc Natural noten l’augment de visites en zones com la Fageda d’en Jordà

Estàs escoltant


Volum