En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El congrés mundial Maar Conference marxa d’Olot amb bones valoracions

Serà difícil que la capital de la Garrotxa torni a acollir una edició
| 25 de maig de 2018
El congrés mundial Maar Conference marxa d’Olot amb bones valoracions

Més d’un centenar de científics de tot el món han pogut conèixer durant aquesta setmana la Zona Volcànica de la Garrotxa i presentar les seves novetats en el món de la vulcanologia. Serà difícil que la capital de la Garrotxa torni a acollir una edició, ja que l’objectiu del certamen és voltar per tot el món. 

Imatge del congrés a la Sala Torín (Pau Masó)


Des de dilluns Olot ha estat la capital mundial dels volcans tipus Maar. Una tipologia que es caracteritza per aquelles formacions volcàniques creades pel contacte entre la lava i aigües subterrànies. La setena edició del Maar Conference ha agrupat més d’un centenar d’investigadors i científics de 26 països diferents. Tots ells han presentat les seves últimes troballes a la resta de la comunitat científica. A través dels casos particulars el congrés ha permès millorar el coneixement sobre la vulcanologia. El director del setè Maar Conference, l’olotí Xavier de Bolós, diu a Râdio Olot que el certamen ha estat un èxit i que ha permès a la comunitat científica conèixer de primera mà la comarca de la Garrotxa.

 

El Maar Conference marxa avui de la Garrotxa, però posarà punt i final a França. Els investigadors visitaran el massís central francès amb una excursió de cinc dies que clausurarà aquesta edició. De Bolós diu a aquesta emissora que serà “difícil” que Olot pugui repetir com a seu.

 

La vuitena edició del Maar Conference se celebrarà a Rússia, a la península de Kamchatka. Es tracta d’una regió amb 160 volcans, dels quals una trentena es mantenen en actiu.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum