En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Compàs d'espera

A final de mes el nou Hospital d'Olot passarà a ser un edifici buit i tancat perquè la Generalitat no ha posat els diners per equipar-lo.
| 10 de maig de 2013
Compàs d'espera

A finals de mes el nou Hospital d’Olot passarà a ser un edifici acabat però buit perquè encara no hi ha els diners per a equipar-lo. Mentre la Generalitat no tingui pressupostos, aquest espai quedarà aturat. La intenció però és buscar els diners el més aviat possible.

Les instal·lacions ja acabades i buides (Ramon Esteban)

JORDI ALTESA | A finals d’aquest mes la constructora entregarà l’obra a la Generalitat. El següent pas és començar a equipar-lo i el trasllat, que està previst que duri uns sis mesos. De moment però això no és possible mentre la Generalitat tingui bloquejats els pressupostos. Això implica que ara aquest edifici serà una caixa buida a l’espera dels recursos necessaris. Tot i això des del govern català mantenen el compromís de desencallar-ho amb els nous comptes.  Així li ho han fet saber a l’alcalde d’Olot, que ha explicat que el govern manté les previsions.

El cost d’equipar-lo varia entre els 6 i els 11 milions d’euros, depenent de si alguns aparells es compren o es lloguen en format de renting o leasing. Aquests costos ja s’han intentat ajustar al màxim i des de fa ja mesos els professionals de l’Hospital Sant Jaume fan inventari de tot el material per comprar només l’imprescindible. A més, per tal d’accelerar el procés aquest equipament obrirà amb espais tancats i no tots els serveis previstos. L’obertura està prevista per a finals del 2013. Corominas espera que el fet de tenir un edifici tancat serveixi per fer pressió a la Generalitat. Ara doncs l’edifici de l’Hospital està ja acabat. L’empresa constructora en farà entrega a finals d’aquest mes. Gran part de la tasca de construcció està feta i fins i tot els quiròfans tenen ja part del seu mobiliari a l’espera dels diners que falten.

Encara que no hi hagi nous pressupostos a la Generalitat, hi hauria mecanismes pels quals es podria trobar el finançament aquest mateix any. De fet, si es prorroguen els comptes es comptaria amb un objectiu de dèficit del 0,7% quan el marge que ha donat el govern central és superior. Amb aquest coll seria factible trobar els diners necessaris.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum