En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Comencen les obres de l’Espai Cràter d’Olot

Es preveu que acabin l’estiu de l’any que ve i l’Ajuntament assegura que la incidència viària a la zona serà “mínima”
| 5 de març de 2020
Comencen les obres de l’Espai Cràter d’Olot

L’Ajuntament ha iniciat els primers treballs de desbrossament del solar de Mas Pomer, on es construirà el futur centre d’interpretació dels volcans. Es preveu que les obres acabin l’estiu de l’any que ve i l’Ajuntament assegura que la incidència viària a la zona serà “mínima”.

Imatge del terreny on s'ubicarà l'Espai Cràter (Ajt. Olot)


Des del consistori qualifiquen l’obra de “diferent” i “mai vista” a la ciutat. La peculiaritat serà el forat que s’haurà de fer al terreny, ja que l’Espai Cràter serà soterrat. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, diu, en declaracions a Ràdio Olot, que és “una alegria” poder iniciar les obres d’un equipament que fa sis anys que es va començar a planificar.

 

Aquesta setmana les màquines ja han entrat al terreny on es construirà l’Espai Cràter, ubicat davant al cementiri de la ciutat. Les obres es preveu que s’allarguin fins als volts de Sant Joan de l’any que ve i que la inauguració fos entre les Festes del Tura i Sant Lluc. Berga assegura que durant aquest any i mig d’obres l’afectació a la zona serà mínima.

 

L'Espai Cràter s'ubicarà al Mas Pomer, davant el cementiri (Ajt. Olot)


4'2 milions d'euros 

L’Espai Cràter d’Olot costarà, en total, 4,2 milions d’euros, la majoria dels quals vindran subvencionats pels Fons FEDER, la Diputació i la Generalitat. L’Ajuntament hi acabarà aportant 305.000 euros aquest 2020 i una quantitat semblant l’any que ve. L’alcalde d’Olot afirma que tot i començar amb polèmica, espera que d’aquí a un temps es pugui dir que l’Espai Cràter “ha acabat sent bo per la ciutat”.

 

L’Espai Cràter d’Olot comença a construir-se sense la unanimitat dels grups municipals de l’Ajuntament. Les veus més crítiques defensen que no és un equipament prioritari a la ciutat.

Durant els pròxims dos anys el projecte rebrà 1’6 milions d’euros de subvencions europees, 600.000 euros de la Diputació i mig milió dels Plans de Foment de la Generalitat. Anteriorment, el consistori ja ha invertit més de mig milió en la compra dels terrenys i també s’han rebut ajudes externes per posar fil a l’agulla a un projecte que pretén dinamitzar el sector turístic, educatiu i econòmic de la ciutat.

També et pot interessar

L'Ajuntament d'Olot i Educació construiran nous vestidors a l’IES Garrotxa després d’anys de reivindicacions

Actualment, l’institut té uns mòduls prefabricats que fa més d’una dècada que es van instal·lar

En marxa la vuitena edició dels premis 100% Emprenedors

Ja s’ha obert la convocatòria per a projectes i emprenedors de la Garrotxa que vulguin participar-hi. Els candidats opten a dos premis econòmics de 3.000 i 1.500 euros

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum