En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Comença la campanya de vacunació del papil·loma humà a les escoles

Es tracta d’un virus que pot afectar gairebé el 50 per cent d’homes i dones
Redacció | 5 d'octubre de 2022
Comença la campanya de vacunació del papil·loma humà a les escoles

Els virus formen part de la nostra vida i són més presents del que puguem pensar, tal i com ha quedat palès amb el coronavirus. No desapareixen per art de màgia i és recomanable poder-los esquivar gràcies a les vacunes. Durant aquesta època de l’any, a les escoles s’engega la campanya de vacunació contra el papil·loma humà. El virus del papil·loma humà és força freqüent a la població i pot arribar a provocar un càncer. Es produeix al cos en forma de berruga, però a vegades no es detecta a simple vista. Gràcies a les vacunes, s’ha reduït gairebé un 60% dels casos de berrugues en dones. Ho explica el cap de l’equip pediàtric de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Ton Foguet, que també remarca la importància de la vacuna.

La vacuna contra el papil·loma humà s’administra entre els 11 i els 12 anys. És una etapa en la qual els nois i noies encara no han tingut relacions sexuals. Aquests dies als centres escolars de la comarca s’administren als alumnes de sisè de primària. Foguet explica com es reparteixen les dosis.

A Catalunya, el govern inverteix tres milions d’euros en la compra d’aquestes vacunes per fer front al papil·loma humà. En l’inici de la vacunació fa uns anys, molta gent era reticent arran d’una posició del govern que va adoptar fa uns anys.

La campanya de vacunació contra el virus del papil·loma humà durarà unes setmanes a les escoles de la Garrotxa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

La Garrotxa compta amb 57 desfibril·ladors fixes

A aquests, se’ls hi ha de sumar els 19 mòbils que es poden utilitzar per a qualsevol esdeveniment que se celebri a la comarca

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum