En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Combatre la desigualtat

Els serveis socials a la Garrotxa treballen amb la previsió de que la desigualtat no creixi. Les entitats demanen augmentar l'implicació.
| 14 de maig de 2014
Combatre la desigualtat

Els serveis socials a la Garrotxa treballen amb la previsió de que la desigualtat a la comarca no creixi tot i la crisi. Tot i això, entitats com Creu Roja, demanen major implicació de la societat en general i dels empresaris en particular.

Un moment previ a l'emissió del Via Oral (Joan Soler)

JORDI ALTESA | Els rics són cada cop més rics i els pobres més pobres... aquesta és una percepció compartida i avalada fins i tot per grans indicadors econòmics que veuen com el repartiment desigual del cost de la crisi econòmica i les afectacions de les retallades han colpejat les classes més baixes, que han vist com s’ha reduït el seu poder adquisitiu. De mentre, sectors més acomodats o han patit menys la tisora o fins i tot han prosperat econòmicament. En el cas concret de la Garrotxa, 3 dels organismes que viuen el dia a dia la cara més desfavorida de la crisi han explicat a Ràdio Olot que creuen que la situació no és tan exagerada a la comarca. Per exemple, el president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, ha assenyalat el treball eficient i en xarxa que s’està fent com una de les explicacions de l’impacte menor de la desigualtat.

Una altra entitat que es troba a la trinxera de la crisi, Creu Roja, apunta que la clau per reduir aquesta desigualtat és la implicació de la societat en ajudar a les persones que pitjor ho estan passant per culpa de la crisi. La presidenta de la delegació de Creu Roja a la Garrotxa, Montse Canet, ha considerat que tot i això els empresaris podrien tenir més implicació.

Des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, els seus responsables treballen amb la hipòtesi de que la comarca mantindrà una tendència contrària a la nacional i la desigualtat es reduirà, tal i com ha explicat la coordinadora d’atenció primària dels serveis socials, Margarida Coma.

La desigualtat ha estat un dels temes tractats al ‘Via Oral’ d’aquesta setmana dedicat a la pobresa. El programa de Ràdio Olot ha volgut contrastar si les dades de millora macroeconòmica es corresponen amb el que està passant a la societat. El programa el poden recuperar al podcast de radiolot.cat i es tornarà a emetre aquest diumenge a dos quarts d’una del migdia.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum