En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Claudi Camps: "Hem generat generacions poc preparades pels reptes de la vida"

El director de la xarxa de salut mental de Girona parla a Ràdio Olot amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental
Pau Masó | 8 d'octubre de 2021

El psiquiatre i director de la Xarxa de Salut Mental de Girona creu que actualment la salut mental de la societat està “fràgil”. La pandèmia ha magnificat situacions i casos que ja existien. Claudi Camps posa l’accent en les desigualtats socials i econòmiques dels últims temps com els principals factors que expliquen els trastorns mentals.

Les angoixes i depressions entre adults, i els trastorns alimentaris i les autolesions entre joves, són els principals casos que es troben, avui en dia, els psicòlegs i experts de la salut mental. Per Camps, els principals reptes són la prevenció i formar als més joves perquè tinguin més eines per “acceptar què és la vida”.

Menys estigmatització, però molta feina per fer

El director de la Xarxa de Salut Mental de Girona també creu que els últims anys (i la pandèmia hi ha ajudat) l’estigmatització dels trastorns ha anat a la baixa.

A la Garrotxa, les atencions entre joves s’ha doblat i els casos entre adults ha crescut un 20% durant aquest 2021. Parlar-ne sense por i demanar ajuda a professionals són les principals recomanacions que fan els experts si ens trobem davant un cas de salut mental.

També et pot interessar

El càncer de mama també genera pobresa: 1 de cada 3 dones perd la feina

Un estudi de l’Associació Contra el Càncer conclou que el 70% de les usuàries veuen reduïts els seus ingressos durant la malaltia

L’Espai Cràter d’Olot s’agafa de la mà del CSIC

El nou museu dels volcans estreny una aliança amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques per dur a terme projectes, investigacions i difusió de la vulcanologia local

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum