En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Cinc anys de l'Hospital d'Olot: què ha canviat i què canviarà?

Les xifres que han deixat els primers cinc anys de vida del centre garrotxí
| 15 de novembre de 2019
Cinc anys de l'Hospital d'Olot: què ha canviat i què canviarà?

El nou hospital d’Olot compleix cinc anys de funcionament amb un increment important de l’activitat. Des del 2014 fins ara han augmentat tots els indicadors. El que més: les urgències i les operacions. El quart quiròfan, la ressonància o la transversalitat entre àrees hospitalàries són alguns dels següents passos que ha de fer el centre. 

L'activitat del centre ha augmentat considerablement en cinc anys de vida (Pau Masó)


El canvi d’un hospital a un altre va ser radical, però també s’ha notat en les xifres d’activitat. Si el 2014 es feien 80 urgències al dia ara, se’n fan 98. El nombre d’operacions anuals ha crescut un 21% i es fan una vintena de visites externes més cada dia. En un any, ara es fan 800 radiografies, 3.700 sessions de rehabilitació i neixen una cinquantena d’infants més que el 2014 quan es va inaugurar el nou equipament. Segons el cap de servei de traumatologia de l’Hospital d’Olot, Manel Vancells, el canvi en l’apartat mèdic ha estat molt positiu.

 

Amb cinc anys les operacions anuals han passat de les 2.361 a les 2.857. Un canvi que encara s’espera que sigui més agreujat amb l’obertura properament del quart quiròfan. Vancells també remarca que les bones impressions no només són internes sinó també de professionals de fora el centre.

 

A part de l’avenç mèdic, un dels atractius del nou hospital és el seu espai i el seu entorn. Ho destaca la treballadora social del centre, Ester Barris.

 

L'hospital es va posar en marxa el 15 de novembre del 2014 (ACN)


Què ha d'arribar?

Mirant al futur, el responsable de sistemes d’informació de l’Hospital, Xavier Dilmé creu que cal millorar en l’àmbit digital.

 

En l’àmbit mèdic el doctor Vancells assenyala que la ressonància i la unitat de semicritics són projectes necessaris.

 


Amb relació a la transversalitat entre les àrees del centre, Barris creu que cal assumir un repte important: adaptar els treballadors a la infraestructura.

 

L’Hospital d’Olot va costar 52 milions d’euros i va tardar 14 anys a fer-se realitat. L’any 2000 es va posar fil a l’agulla al projecte amb qui llavors era Conseller de Salut, Xavier Pomés. El 2009 es va posar la primera pedra i cinc anys més tard, el 2014, es va inaugurar i posar en marxa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum