En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Cervells de tot el món es trobaran a Olot dins la residència Faber de Catalunya

Cada any hi haurà una quarantena de residents d’arreu del món que, a banda de treballar en els seus projectes, s’implicaran en diferents activitats de la ciutat
| 23 de setembre de 2016
Cervells de tot el món es trobaran a Olot dins la residència Faber de Catalunya

Olot és la seu de la residència Faber que vol ser un pol de creació cultural de tot Catalunya. Cada any hi haurà una quarantena de residents d’arreu del món que, a banda de treballar en els seus projectes, s’implicaran en diferents activitats de la ciutat i la resta del país. Ja està en marxa amb escriptors, periodistes, actors i dramaturgs.

beca-faber-a-olot-jordi-altesa

Els actuals residents de Faber (Jordi Altesa) 

Finalment veu la llum una feina que s’estava fent des de fa més de tres anys. La idea sorgida d’Olot era la de tenir una residència per a creadors establerta a la ciutat. La idea ha anat sumant complicitats per acabar sent l’actual ‘Faber’, la residència d’arts, ciències i humanitats de Catalunya a Olot. Pel regidor de cultura de la ciutat, Pep Berga, sense aquesta implicació de la Generalitat, el projecte no hauria tirat endavant.

beca-faber-a-olot-2-jordi-altesa

La idea és donar un espai de treball als residents, que neixin sinergies entre creadors en diferents àmbits i que tot el que generin repercuteixi en certa manera als ciutadans. Els participants desenvolupen el seu projecte personal des d’Olot mentre aprofiten una estada pagada a un hotel d’Olot com a seu per treballar. El director de la residència Faber, Francesc Serés, ha explicat que han volgut crear un nou model de residència que afavorís la multidisciplinarietat.

 

A punt la segona fornada

 

La següent estada de la residència Faber comença el 24 d’octubre i dura fins el 20 de novembre hi comptarà amb Valèria Gaillard, Kristiina Drews, David Manderson, Marta Martín Dòmine, Andre Dowling, Iván de la Nuez, Roy Horovitz i Llàtzer Garcia.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum