En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Cauen dos arbres de grans dimensions a Olot en un mateix cap de setmana

El regidor de Medi Ambient d’Olot, Aniol Sellabona, qualifica d’accident lamentable la caiguda d’arbres que s’ha produït aquest cap de setmana
Redacció | 28 de setembre de 2022
Cauen dos arbres de grans dimensions a Olot en un mateix cap de setmana

Foto: Ramon Estéban


Les fortes pluges de dissabte han fet caure dos arbres de grans dimensions: un roure monumental al Parc Nou i un altre exemplar molt alt que es va desprendre perpendicularment a la Moixina, malmetent part dels turismes que es trobaven estacionats a l’aparcament del restaurant del mateix nom. Es dona al cas que a la Moixina no és la primera vegada que un arbre cau; l’última va ser el març del 2021. En les dues ocasions, l’arbre estava arrelat en un terreny de propietat privada. El regidor de  de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot, Aniol Sellabona, assegura que els propietaris del terreny afectat estan preocupats per aquest incident que, no obstant, no ha causat danys personals.

Es dona el cas que el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública acaba de finalitzar l’últim estudi de l’arbrat del Parc Nou, que diagnostica amb detall com estan tots els exemplars. El Sigma fa aquesta mena d’estudis periòdicament a cadascuna de les zones arbrades de la ciutat, no excedint per a cadascuna d’elles els dos anys de marge. Pel regidor de medi ambient, aquests estudis han de ser suficients per minimitzar els riscos en sectors de pas com la Plaça Clarà d’Olot, on també han caigut alguns arbres en els darrers anys coincidint amb episodis de fortes pluges o ventades. Si bé no pot assegurar al 100% que algun arbre pugui caure, Aniol Sellabona, garanteix que els controls s’estan complint.

L’últim estudi sobre al situació de l’arbrat efectuat al Parc Nou d’Olot s’inclourà al projecte de millora global d’aquest espai de la ciutat, que costarà 150.000 euros.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La massificació en els entorns naturals de la Garrotxa recupera les xifres d’abans de la pandèmia

Des del Parc Natural noten l’augment de visites en zones com la Fageda d’en Jordà

Estàs escoltant


Volum