En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant, Neus Asin i Pere Farjas

Les carmelites diuen adéu després de més de 170 anys

La congregació s’acomiada de la ciutat després d’un segle i mig de cures i companyia als malalts del Sant Jaume
| 27 de juliol de 2018
Les carmelites diuen adéu després de més de 170 anys

La congregació s’acomiada de la ciutat després d’un segle i mig de cures i companyia als malalts de l’hospital Sant Jaume. En el marc de la festivitat del patró de l’hospital, s’ha homenatjat la comunitat carmelita per tots els anys dedicats al servei de la residència.

Les germanes carmelites-vedrunes es despedeixen d'Olot. (Jordi Barranco)

Fa 171 anys que les germanes carmelites van arribar a Olot per tenir cura dels malalts i encarregar-se de diferents tasques de l’Hospital Sant Jaume. Per motius de salut i d’edat, la congregació ha decidit acomiadar-se de la ciutat. Coincidint amb la festivitat de Sant Jaume, aquesta setmana s’ha homenatjat les germanes carmelites en un acte al pati de l’antic hospital. Un dels parlaments va anar a càrrec de la provincial de la Comunitat religiosa de les Carmelites Vedrunes a Girona, Dolors Sitjà. Va posar èmfasi en l’entrega i l’estimació incondicionals de les germanes cap als malalts.

L’historiador Josep Costa va explicar als assistents l’arribada de la comunitat carmelita a la capital garrotxina. També va fer un apunt sobre l’evolució de les tasques de les germanes fins a dia d’avui.

Un total de 59 germanes han estat al servei de l’Hospital Sant Jaume d’Olot durant els últims 171 anys. Aquest 2018 posen punt i final a la seva tasca. A partir d’ara, les germanes es retiren a una residència que la congregació té a Caldes de Malavella.

També et pot interessar

El bicibus arriba a Olot

A partir d’aquesta tardor, un grup de pares de Sant Roc recolliran la mainada i els acompanyaran a l’escola en bicicleta

Ernest Torrell: ''És necessari parlar obertament del suïcidi perquè el tema deixi de ser un tabú social''

Ho diu el cap del servei de salut mental de la Garrotxa a Ràdio Olot. Ernest Torrell reconeix que la Garrotxa és una de les comarques catalanes on més suïcidis hi ha

Estàs escoltant


Volum