En directe
Ritmes de Catalunya
amb Miquel Serrat i Margarida Arau

Les carmelites diuen adéu després de més de 170 anys

La congregació s’acomiada de la ciutat després d’un segle i mig de cures i companyia als malalts del Sant Jaume
| 27 de juliol de 2018
Les carmelites diuen adéu després de més de 170 anys

La congregació s’acomiada de la ciutat després d’un segle i mig de cures i companyia als malalts de l’hospital Sant Jaume. En el marc de la festivitat del patró de l’hospital, s’ha homenatjat la comunitat carmelita per tots els anys dedicats al servei de la residència.

Les germanes carmelites-vedrunes es despedeixen d'Olot. (Jordi Barranco)

Fa 171 anys que les germanes carmelites van arribar a Olot per tenir cura dels malalts i encarregar-se de diferents tasques de l’Hospital Sant Jaume. Per motius de salut i d’edat, la congregació ha decidit acomiadar-se de la ciutat. Coincidint amb la festivitat de Sant Jaume, aquesta setmana s’ha homenatjat les germanes carmelites en un acte al pati de l’antic hospital. Un dels parlaments va anar a càrrec de la provincial de la Comunitat religiosa de les Carmelites Vedrunes a Girona, Dolors Sitjà. Va posar èmfasi en l’entrega i l’estimació incondicionals de les germanes cap als malalts.

L’historiador Josep Costa va explicar als assistents l’arribada de la comunitat carmelita a la capital garrotxina. També va fer un apunt sobre l’evolució de les tasques de les germanes fins a dia d’avui.

Un total de 59 germanes han estat al servei de l’Hospital Sant Jaume d’Olot durant els últims 171 anys. Aquest 2018 posen punt i final a la seva tasca. A partir d’ara, les germanes es retiren a una residència que la congregació té a Caldes de Malavella.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Les dificultats d’accés als comerços continua sent la gran assignatura pendent

Ho diuen des del Grup Mifas que tot i reconèixer que s’ha avançat molt, encara queda molta feina per fer, especialment en aquest sector. Aquest dissabte és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una jornada que posa sobre la taula totes les necessitats i problemàtiques que encara queden pendents de resoldre

L’Ajuntament d’Olot es planteja comptar amb ‘Punts Lila’ en horari diürn

Amb aquesta mesura volen arribar a homes i dones de diferents generacions que no surten a la nit i que pateixen algun tipus de violència

Estàs escoltant


Volum