En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Càritas alerta que la pobresa energètica anirà creixent a la Garrotxa

Càritas Garrotxa està treballant amb una dotzena de famílies que tenen problemes greus de pobresa energètica a la comarca
| 13 de març de 2015
Càritas alerta que la pobresa energètica anirà creixent a la Garrotxa

Càritas Garrotxa està treballant amb una dotzena de famílies que tenen problemes greus de pobresa energètica a la comarca. Un nou tipus de pobresa que afecta sobretot a gent sense feina o aquells que en tenen en situació precària. La crisi combinada amb una energia molt cara ha fet disparar aquestes xifres que es preveu que vagin a més.

 marxanadalenca

Espanya té una de les energies més cares d’Europa: el cost de l’electricitat ha pujat en una dècada un 70% en una època de molt atur i de reduccions de sou. Això ha fet que per a molts, 4 milions d’espanyols segons l’Associació de Ciències Ambientals, encendre el llum o l’estufa s’hagi convertit en un luxe. Un nou tipus de pobresa en el qual Càritas Garrotxa hi ha actuat en una dotzena de casos especialment greus. El president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, tem que el número anirà creixent.

A hores d’ara l’entitat Càritas Garrotxa té 3 voluntaris que es dediquen específicament a la pobresa energètica. Un dels principals elements que tenen en compte és el respecte a la dignitat de les persones que passen per aquesta situació. Per pobresa energètica s’entén tenir problemes per tenir accés a una quantitat raonable d’energia sense gastar més d’un 10% de la renda disponible a cada llar. L’Organització Mundial de la Salut marca que el mínim de temperatures a mantenir és de 21 graus a les estances principals i de 18 a les secundàries. Per sota d’aquests límits, segons la OMS, hi ha efectes directes al progrés escolar i al benestar emocional sobretot dels nens.

Entregats els diners de la Marxa Nadalenca

Precisament Càritas Garrotxa ha rebut 500€ dels organitzadors de la Marxa Nadalenca. Aquests diners s’han recollit amb les inscripcions d’aquesta prova popular. Càritas ha decidit destinar els diners que rep de marxes populars i esportives es dediquin al manteniment del programa d’aliments.

La Gestió d’aquest programa inclou entre d’altres el manteniment de l’edifici, la compra de productes que no arriben per donacions, assegurances, el personal, el material o els cursos de formació.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum