En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Canvi d’etapa en la lluita contra la vespa asiàtica a la Garrotxa

El SIGMA creu que no marxarà i ara s'ha de treballar per fer possible la seva convivència amb el nostre ecosistema
| 25 de gener de 2017
Canvi d’etapa en la lluita contra la vespa asiàtica a la Garrotxa

Tres anys després que es detectés el primer niu, el SIGMA creu que no marxarà i ara s'ha de treballar per fer possible la seva convivència amb el nostre ecosistema. Per això, a partir d'ara només es trauran els nius que estiguin a l'espai públic i suposin un perill.

 

 

El SIGMA vol donar un bany de realisme en la lluita contra la vespa asiàtica. Després que es detectés el primer niu a la Vall d'en Bas el 2013, s'ha anat estenent pel territori amb cada cop més presència. L'any passat només a la Garrotxa es van detectar una seixantena de nius, quaranta dels quals estan identificats i 20 es van acabar traient. Per això, consideren que la vespa asiàtica està en fase de consolidació i ja no té sentit lluitar per eradicar-la. El director del SIGMA, Francesc Canalias, ha explicat que a partir d'ara només actuaran amb nius actius que suposin un risc per a la població.

Es queda per a no marxar

Ara a l'hivern és quan es poden veure més al detall els nius amb la caiguda de la fulla dels arbres. Tot i això, són nius buits, ja que les abelles reines el que fan és hivernar sota terra. Per tant, la seva retirada segons Canalias no serviria per a res. És al mes de març quan es comencen a reactivar. Entre les causes per a parlar de consolidació hi assenyala una bona adaptació al clima i que la vespa asiàtica no té cap espècie depredadora.

Si teniu un niu a casa...

En el cas dels nius que es troben en terreny privat, el consell és de retirar-los però el SIGMA no en pagarà el cost. Canalias assegura que ajudaran i assessoraran les persones que ho volen fer sobre els passos a seguir i a quines empreses contractar.

A banda de retirar els ruscs perillosos, ara comença també un procés de recollida d'informació d'aquesta espècie nova a casa nostra i l'impacte que pot tenir en la biodiversitat i l'economia.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum