En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Canvi de tendència

El turista que visita la Garrotxa s'hi està menys dies i fa les reserves a darrera hora. La crisi econòmica és al darrera d'aquesta situació.
| 6 d'agost de 2013
Canvi de tendència

La crisi ha canviat el turisme. Aquesta primera quinzena d’agost la Garrotxa està al 70% d’ocupació; ja no es fan estades llargues i les reserves són més a última hora. Al visitant encara li costa associar estiu a muntanya i són pocs els turistes que fan sortides d’un sol dia.

Cada vegada és més difícil fer previsions d’ocupació a llarg termini. I és que el visitant ha canviat els seus hàbits. S’han deixat enrere les llargues vacances d’estiu per passar a fer estades més curtes i reservades a última hora. No obstant això la Garrotxa és optimista de cara a aquest mes d’agost. Per la primera quinzena  l’ocupació es mou al voltant del 70% i de cara a la segona, tot i que ara les xifres ronden el 40, s’espera arribar també al 70%, segons ha explicat Gerard Xifra, vicepresident de Turisme Garrotxa.

Per sectors, el turisme rural és el que més demanda registra per aquest agost amb un 90% de les places ocupades. Darrera seu hi ha els apartaments turístics i els bungalows dels càmpings. Les cases de colònies, que durant el juliol fregaven el ple, han vist disminuïdes les reserves al 45%. Pel què fa a hotels i pensions, són els que més noten aquestes reserves d’última hora i tot i que en aquests moments tenen el 35% de places ocupades, esperen que la xifra augmenti en el propers dies. La crisi ha fet que els establiments de la comarca hagin de fer un esforç per sostenir-se. En aquest sentit Gerard Xifra assegura que "es fan ofertes per captar nous clients però que no es busca rebentar preus".  

Segons Xifra, amb el anys s’han anat “fent els deures” i s’ha aconseguit canviar una mica el perfil de visitant que només venia a la comarca a la tardor. Aquest juliol ha augmentat el visitant estranger, especialment francès i anglés que ha vingut a la comarca atret pel senderisme i el paisatge. Tot i això, Xifra reconeix que "encara costa que la gent associï estiu a Garrotxa".

Les dades de visitants que fan nit a Olot són similars a les de l’any passat. El que costa és atraure turisme d’un sol dia. Gerard Xifra reconeix que "és difícil  que persones de Barcelona o zones properes pensin en Olot per fer una sortida d’un sol dia". Normalment, diu, "això es dóna quan hi ha el reclam d’alguna fira o activitat especial". En aquest sentit Xifra considera que "cal treballar més per potenciar aquest tipus de visitant".

De moment aquest agost s’espera que les dades d’ocupació a la comarca rondin el 70%.  

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum