En directe
L'Informatiu
amb Roger Isern

Cada família de la Garrotxa genera un quilo de residus per persona i dia

Són dades del Sigma, que posen de manifest la quantitat d’escombraries que genera una comarca com la Garrotxa
Joel Tallant | 24 de maig de 2022
Cada família de la Garrotxa genera un quilo de residus per persona i dia

Actualment, a l’abocador hi ha 800 mil tones de residus. La planta de triatge i uns bons hàbits en reciclatge per part dels ciutadans, han de permetre allargar la vida útil d’aquest gran contenidor d’escombraries i evitaria haver-ne de fer un de nou. Per fomentar el reciclatge responsable, des del Sigma ja han instaurat el sistema de recollida mitjançant els contenidors intel·ligents. Cada família té una targeta necessària per obrir els contenidors i dipositar-hi les escombraries. De moment, el Consell Comarcal ha repartit 10 mil targetes, un 20 % de les quals no s’han pogut entregar o bé perquè els pisos estaven buits, perquè són segones residències o perquè el ciutadà no l’ha passada a recollir, malgrat els avisos. El director del Sigma, Francesc Canalias, explica què passa en aquests casos.

L’objectiu del sistema és aconseguir que tothom faci un bon ús dels residus i que pagui en conseqüència. També es pretén que qui ho faci malament, pagui més.

Però el sistema no agrada tothom. En alguns municipis hi ha hagut actes de sabotatge.

Sigui com sigui, la gestió dels residus sempre és complicada. Cada membre d’una família genera 1 kilo de deixalles diàries, 800 grams de les quals es produeixen en l’àmbit familiar. I la resta?

De moment, el sistema de contenidors intel·ligents que s’obren amb una targeta familiar s’ha implantat a tots els municipis de la Garrotxa, excepte Besalú on de forma unilateral han optat pel porta a porta. En les properes setmanes, el nou sistema s’implantarà a les Preses, Sant Joan i Riudaura. A Olot no es farà fins al 2024 perquè la ciutat revisa ara la concessió de la recollida d’escombraries. Això sumat al fet que hi ha molts edificis verticals i un volum de població més gran, fa que el desplegament sigui més complex. Caldrà fer moltes reunions amb els veïns, perquè, segons Canalias, “tothom s’ho ha de creure i fer-ho bé”.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
L'Informatiu


Volum