En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Cada dia, més de cent garrotxins reben àpats al seu domicili

Són majors de 65 anys que poden triar entre una carta de més de cent plats per atendre a tots els gustos i necessitats
| 23 de febrer de 2016
Cada dia, més de cent garrotxins reben àpats al seu domicili

Són majors de 65 anys que poden triar entre una carta de més de cent plats per atendre a tots els gustos i necessitats. Un servei que podria fer servir més gent però els seus responsables diuen que a vegades costa deixar en mans d’algú altre un tema tan personal com la cuina.

 apats-domicili-creu-roja-risc

Imatge: social.cat

Cada setmana, des de la cuina de la Residència Montsacopa es cuinen fins a 100 plats diferents i que es reparteixen a domicili. Entre l’oferta n’hi ha per a tots aquells que poden demanar el que volen però també pels que han de vigilar el sucre o el greix entre d’altres aspectes. Dels perfils usuaris del servei destaquen els homes vidus que no han cuinat mai, la gent que té problemes de mobilitat o fins i tot aquells que, per preu i temps, pensen que els hi surt més a compte. El gerent de la residència Montsacopa, Salvador Vilar, ha explicat a Ràdio Olot, que respecten la decisió de l’usuari i anar-los canviant el menú en funció dels gustos.

El 2014 el nombre d’usuaris dels àpats a domicili va ser de poc més de l’1%, una xifra que des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa es considera baixa ja que aquest servei es dóna a tothom qui ho demana. La responsable de promoció a l’autonomia, Coralí Balés, ha explicat a Ràdio Olot que una de les explicacions de que la gent no el faci servir és que la cuina és un aspecte tradicional que costa acceptar que es pugui rebre des de fora.

A vegades, més que els propis usuaris són els seus fills els que insisteixen en que el facin servir. És el què li ha passat a la Maria Solà, una de les usuàries que ha explicat el seu cas personal al programa ‘En Acció’ de Ràdio Olot.

Si es vol fer servir aquest servei, ho poden fer tots els majors de 65 anys que ho vulguin. En el cas d’Olot, s’han d’adreçar directament al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i a la resta de la comarca a cada un dels ajuntaments del seu municipis.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum