En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Caçadors gironins i Generalitat acosten posicions per desencallar la vaga prevista pel proper mes de setembre

Tot i això es manté l’aturada fins que no es resolguin les discrepàncies amb l'ordre de vedes i la normativa sobre gosseres esportives
ACN | 10 d'agost de 2022
Caçadors gironins i Generalitat acosten posicions per desencallar la vaga prevista pel proper mes de setembre

Els caçadors gironins i la Generalitat han acostat posicions per desencallar el conflicte que ha portat les colles del senglar a plantar-se i decidir no començar la temporada de caça major el proper 4 de setembre. Les principals discrepàncies es troben amb l'ordre de vedes, que obliga a localitzar allà on es faran batudes i que els caçadors critiquen que els crea "inseguretat jurídica", i amb la interpretació de la normativa sobre gosseres esportives. Els caçadors agraeixen el gest del Departament, però també asseguren que mantindran la protesta fins que no els donin compromisos per escrit. El vicepresident dels caçadors gironins és Joan Espona.

24 hores després que els caçadors fessin públic que no capturarien senglars en protesta pel "menyspreu" que han rebut de la Generalitat, les dues parts han celebrat una reunió a la Delegació del Govern. A una banda de la taula, hi havia el president i el vicepresident de la territorial de la Federació de Caça a les comarques gironines, Josep Blanquera i Joan Espona i a l'altra, la directora dels serveis territorials d'Acció Climàtica, Elisabet Sánchez, i tècnics del Departament. Precisament Sánchez, remarca que cal més coordinació.

Elisabet Sanchez ha admès que els principals focus de conflicte són l'ordre de vedes i la normativa de gosseres esportives, però també ha insistit en demanar que les batudes es comuniquin sempre amb 48 hores d’antelació.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L'Ajuntament de la Vall de Bianya continua amb la millora dels serveis bàsics

L’alcalde, Santi Reixach, ha explicat que té aprovats diferents projectes per millorar els camins que connecten els nuclis de la població

El transport públic interurbà de la Garrotxa serà més barat a partir d’ara

Els usuaris que adquireixin abonaments podran beneficiar-se de fins a un 50% de descompte

Estàs escoltant


Volum