En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Bona salut al cranc de riu autòcton de la Garrotxa

Les tasques que s’han fet des de l’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, han ajudat a conservar aquesta espècie a la comarca
| 31 de juliol de 2017
Bona salut al cranc de riu autòcton de la Garrotxa

El cranc de riu autòcton va mantenir el nombre de població durant el 2016 respecte l’any anterior. Les tasques que s’han fet des de l’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, han ajudat  a conservar aquesta espècie a la comarca.

Cranc de riu autòcton de la Garrotxa. (Olot Cultura)

L’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, és l’encarregada juntament amb l’Administració,  d’elaborar el cens de cranc de riu autòcton a la comarca. Els resultats marquen una línia continuista pel que fa a la població d’aquesta espècie.

Els crancs de riu autòctons troben a la Garrotxa un espai immillorable per a viure i criar.

Malgrat això, l’espècie es troba constantment en perill a causa de l’Afanomicosi que porta el cranc americà. Aquest fong, que es transmet mitjançant espores o, fins i tot en eines de pesca que no han sigut desinfectades, afecta mortalment els crancs autòctons.

Des de l’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, s’organitzen diverses xerrades i sortides de voluntariat ambiental per ajudar a conservar l’espècie.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum