En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els boixos de la Garrotxa en perill per una invasió d'erugues

L’eruga defoliadora, d’origen asiàtic, s’està estenent per tota la comarca de forma alarmant. L’Ajuntament ha iniciat una campanya per combatre aquesta eruga
| 1 d'agost de 2017
Els boixos de la Garrotxa en perill per una invasió d'erugues

L’eruga defoliadora, d’origen asiàtic, s’està estenent per tota la comarca de forma alarmant. A Olot alguns espais verds com el Parc Nou tenen el 80% dels boixos afectats per aquesta plaga. L’Ajuntament ha iniciat una campanya per combatre aquesta eruga invasora i demana la col·laboració ciutadana.

L'eruga defoliadora dels boixos, sobre una tanca de fusta al Parc Nou. (Jordi Barranco)

L’eruga defoliadora, que ataca les fulles dels boixos menjant-se-les fins que el boix acaba despullat. L’atac, ràpid i agressiu, és també mortal per a  la majoria de plantes. Fins ara, els serveis de jardineria del consistori han utilitzat un tractament amb insecticides ecològics, però la calor d’aquests mesos de juny i juliol ha provocat que aquest insecte augmentés la seva població, fet que ha acabat generant la plaga.

L’Ajuntament d’Olot, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, han creat una comissió per fer un seguiment de l’afectació de la plaga. De moment, ja s’han definit algunes actuacions.

Un jardiner aplicant el nou producte químic que utilitza l'Ajuntament per eradicar l'eruga. (Jordi Barranco)

Segons el tècnic del Museu dels Volcans situat al Parc Nou, Jordi Zapata, "aquesta situació és deguda a un pic de la població de les erugues defoliadores". Afegeix, però, que: "al tractar-se d’una espècie invasora, no tenen el coneixement suficient com per determinar fins a quin punt pot arribar l’afectació".

La plaga de l’eruga defoliadora s’ha escampat també a alguns jardins de cases particulars. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament d’Olot també han demanat a la població que prengui les mesures pertinents als seus jardins, comprant els productes preventius o curatius per tal d’ajudar a eradicar la plaga.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum