En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Bitllet més barat

El Parlament aprova incorporar Olot a la zona de tarificació integrada de Barcelona. A la pràctica, implicarà una reducció del bitllet d'un 36%.
| 17 de juliol de 2013
Bitllet més barat

Que anar d’Olot a Barcelona amb transport públic sigui un 36% més barat. Això és el que ha aprovat el Parlament de Catalunya demanant que s’ampliï la zona de tarificació integrada de l’àrea metropolitana fins a la capital de la Garrotxa. CiU hi ha votat en contra i ERC s’hi ha abstingut.

L'actual mapa de l'àrea metropolitana, on la sisena zona acaba a Vic.

JORDI ALTESA | Ara mateix el cost d’anar i tornar a Barcelona amb un bitllet senzill és de 22,8€, agafant un bus a Olot i fent transbordament a l’estació de tren de Vic. Amb aquesta resolució votada per la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament, el preu passaria a ser de 14,20€. La proposta d’Iniciativa per Catalunya passa per estirar les zones tarifàries fins a Olot i a Ripoll, que passarien a ser sisena zona, la darrera, de la integració tarifària de Barcelona. La resolució s’ha aprovat amb els vots de PSC, ICV, PP i la CUP, l’abstenció d’ERC i C’s i el vot negatiu de CiU. El partit de govern creu que primer cal saber el cost que això suposaria. El diputat ecosocialista Marc Vidal considera que la mesura tindria un cost quasi nul per la Generalitat. Vidal apunta que la línia R3, la que uneix Barcelona amb Vic, és la que presenta un dèficit d’inversions més importants, el que suposa un greuge comparatiu amb altres ciutadans de Catalunya. La R3 circula majoritàriament per via única. El diputat d’Iniciativa alerta que la resolució del Parlament no tindrà efectes immediats i assegura que ara és tasca del Govern fer-ho possible.

La resolució del Parlament de Catalunya proposa que la xarxa de Rodalies Renfe enlloc d’acabar com ara a Vic ho faci a Torelló i que s’incorpori Olot i Ripoll a la xarxa de tarificació integrada. Vidal considera que després de l’aprovació cal seguir fent pressió perquè aquesta modificació tiri endavant. En la comissió parlamentària, Convergència i Unió hi ha votar en contra perquè creu que la resolució suposa una revisió de tot el sistema de tarifació de l’àrea metropolitana de Barcelona. Per Esquerra l’abstenció es deu a que hi ha altres llocs amb problemàtiques més importants.

Aquesta resolució votada per la Comissió de Territori i Sostenibilitat encaixa amb la voluntat de convertir l’estació de Manlleu, a la comarca d’Osona, amb l’estació de tren de la Garrotxa. De fet, la plataforma “Perquè no ens fotin el tren” ho defensa amb una cassolada un cop al mes a l’estació de Manlleu.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum