En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Beuda acaba una "obra faraònica" de portar aigua a totes les masies del municipi

Una feina que s'ha fet durant tres mandats i que molts no es creien que fos factible ni possible
| 16 de setembre de 2016

Beuda acabarà aquest any una de les obres més ambicioses que ha tingut a sobre de la taula en els últims anys. Ja s’han executat les obres que faran que pràcticament totes les masies tindran accés a l’aigua potable. Ha estat feina de més d’una dècada i que, en el seu moment, ningú es pensava que es podria fer. Ara, arriba al final però l’electricitat i les noves tecnologies són els nous reptes que marca l’alcaldessa. 

Beuda-castell-wikicommons

Beuda té uns 200 habitants repartits en diferents masies en 36 quilòmetres quadrats. Ara, es fa una obra de connexió dels dos grans dipòsits al poble, el de Beuda i el de Segueró, que té un cost de 70.000€ més Iva. D’aquesta manera es podran passar aigua d’una banda a l’altra en funció de la necessitat. Les distàncies i els pocs habitants repartits en la zona han fet que hagi estat “una obra faraònica”. Tot plegat va començar fa dotze anys amb un projecte amb el qual pocs confiaven però que ara s’acaba. S’ha anat fent amb fases per tal de fer-ho possible amb un cost que sobrepassa els 0,5M€. L’alcaldessa, Anna Vayreda, ha explicat a Ràdio Olot que aquest any s’acaba del tot l’obra que ha tingut diferents fases però que no per això s’acaba la feina amb els serveis bàsics: la llum i Internet són ara les prioritats.

Quatre se n'han quedat fora

Vayreda ha explicat que totes les masies que han volgut hi ha pogut optar a excepció de tres o quatre masies que estan per sota de la cota del dipòsit. En aquest cas, l’alcaldessa ha explicat que han obert línies de subvencions per tal de que tinguin els seus propis magatzems d’aigua a casa.

El municipi de Beuda, a banda de moltes cases disseminades, inclou quatre nuclis de població. Beuda en sí que té menys de la meitat dels habitants, Segueró amb una cinquantena, Lligordà en té una trentena i una quinzena més viuen a Palera.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum