En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot
Categoria

Besalú recupera fragments del seu passat històric

La vila ha pogut restaurar diversos arxius històrics que havien quedat malmesos per filtracions d’aigua
| 22 de febrer de 2018
Besalú recupera fragments del seu passat històric

La vila ha pogut restaurar diversos arxius històrics que havien quedat malmesos per filtracions d’aigua. Són documents del segle 18 i 19 i pergamins medievals malmesos. Els treballs s'han fet des del Centre de Restauració De Béns Mobles que la Generalitat té a Valldoreix i han costat 2.600 euros.

Alguns dels pergamins recuperats (ACN)


Besalú tenia documentació històrica i pergamins medievals que estaven en molt mal estat per antigues filtracions d'aigua i la manca de condicions adequades. Ara s'han restaurat, garantint-se així la seva preservació i des d'aquest mes ja es troben a l'arxiu municipal. Es tracta de cinc caixes amb quinze documents dels segles XVIII i XIX i alguns del XX (actes de ple, edictes o documents militars) així com cinc pergamins medievals. La regidora de Cultura, Anna Madroñal, explica que era l'últim lot de documentació històrica que els quedava en mal estat i que "calia restaurar per evitar que se seguissin degradant".

Dos mesos i mig de treball a causa del mal estat

Els treballs han durat dos mesos i mig i s’han fet des de les instal·lacions que la Generalitat té a Valldoreix, al Centre de Restauració De Béns Mobles. Es trobaven en molt mal estat, no només per les males condicions en què s'havien guardat durant segles sinó també per antigues filtracions d'aigua a la paret del costat de l'ajuntament.

L'actuació ha costat uns 2.600 euros. La meitat s'ha assumit amb un ajut de la Generalitat i la resta, el consistori. Des de l’arxiu municipal de Besalú es recorda que molts d'aquests documents es van descobrir els anys 80 quan l'ajuntament va comprar l'edifici de l'actual arxiu, conegut com a Can Cambó.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum