En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Besalú no té pressa per instaurar el porta a porta

Aquest estiu fa una enquesta als ciutadans per conèixer possibles problemàtiques i inquietuds
| 8 d'agost de 2017
Besalú no té pressa per instaurar el porta a porta

Ja s’ha adjudicat l’empresa que durà a terme el servei, però no es descarta que entri en funcionament el 2018.  Des de fa més de mig any la localitat treballa per instaurar el nou sistema de recollida de residus al municipi. Aquest estiu la localitat ha llençat una enquesta als ciutadans per conèixer possibles problemàtiques i inquietuds.

Cartell de la campanya del porta a porta. (Ajuntament de Besalú)

El novembre de l’any passat Besalú va decidir trencar amb el Consell Comarcal i anar en solitari. La localitat garrotxina ha estat el primer municipi de la comarca en impulsar, per ell mateix, el sistema porta a porta, aquell on els veïns treuen al carrer un tipus de residu segons el dia de setmana. Besalú ja ha adjudicat el servei a una empresa, però el que falta és la data de la posada en marxa. Les previsions indicaven que havia de començar aquest maig, però, ara, l’Ajuntament no descarta anar fins al 2018. El regidor de Medi Ambient, Albert Serra, destaca a Ràdio Olot "que hi ha calendari, però no hi ha data".

El consistori besaluenc no vol presses en un projecte que suposarà canvis importants en els hàbits de la població.

Per poder conèixer les opinions de tothom s’ha llençat una enquesta des del mes de juliol on els ciutadans poden expressar tots les inquietuds. Fins a finals d’estiu el consistori recollirà opinions per conèixer possibles problemàtiques abans de la posada en marxa del nou sistema.

Com diu el regidor, també es duran a terme tallers abans de la tardor, on els ciutadans podran conèixer de més a prop el porta a porta. Des de l’Ajuntament també es convida a la resta de municipis garrotxins a conèixer el funcionament del nou sistema, un cop estigui engegat.

Segons els estudis que ha fet la localitat garrotxina, els sistema del porta a porta és factible a Besalú. Mentrestant, a la resta de la comarca segueix el debat sobre quin hauria de ser el nou model de recollida de residus.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum