En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Besalú ja pensa en arribar aviat a l'atur tècnic

Ho ha explicat el batlle del municipi, Lluís Guinó
| 8 d'abril de 2015
Besalú ja pensa en arribar aviat a l'atur tècnic

El descens de l'atur fa ser optimistes a alguns municipis que ja pensen en arribar a tenir dades per sota del 5%. És el cas de Besalú, on les empreses que hi ha al municipi i al seu entorn preveuen contractar més persones properament.  El municipi diu que ha intentat fer el possible per fer més fàcil tota la paperassa administrativa.

bressol_emprenedoria_besalu

Segons els manuals, atur tècnic és quan el nombre de persones a l’atur està en un 5%, percentatge que correspon a aquelles persones que estan en canvi de feina. Una situació que, des del punt de vista laboral, es considera òptima. Poques zones del nostre país el van aconseguir en època de bonança però en alguns llocs, aquells amb empreses sobretot industrials, la destrucció d’ocupació ha estat menor i ja pensen en créixer. L’alcalde de Besalú, Lluís Guinó, ha explicat que algunes empreses clau del municipi tenen previsió de créixer. Guinó ha explicat que tenen aquestes dades en base a la borsa de treball local on noten increments en grans empreses però també a petits negocis, fins i tot d’aquells sectors de població que ho poden tenir més complicat.

Besalú és un dels municipis que ha tingut un nucli actiu de promoció econòmica i des del consistori s’han creat mecanismes com el Bressol d’Emprenedoria. Per a Guinó, la clau passa per posar el més fàcil possible l’obertura de nous negocis i evitar que alguns tanquin fent el relleu.

A banda, també hi haurà noves contractacions a mig termini a la nova planta de Monter que es fa entre els municipis de Sant Ferriol i Besalú.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum