En directe
Tercer Temps
amb David Planella

Besalú ho té tot a punt per engegar el porta a porta aquest any

El municipi preveu posar-lo en pràctica el mes d’octubre
| 8 de maig de 2018
Besalú ho té tot a punt per engegar el porta a porta aquest any

El municipi preveu posar-lo en pràctica el mes d’octubre. Fins llavors, veïns i Ajuntament tenen temps per anar-se adaptant a un nou mètode de recollida de residus. Besalú serà la primera localitat de la Garrotxa que posa en marxa aquest sistema.


Des de fa gairebé dos anys, Besalú s’ha estat preparant perquè arribés aquest moment. La localitat ja té a punt el servei de recollida de residus porta a porta. A través d’enquestes, accions informatives i gestions, l’Ajuntament ha acabat definint el nou servei de recollida selectiva que es formalitza a partir d’aquest mateix mes, però que no entrarà en funcionament fins a l’octubre. La primera tinent d’alcalde de Besalú, Fina Surina, explica a Ràdio Olot que fins a la tardor hi haurà temps perquè tothom pugui adaptar-se: "El que no volem és anar de pressa i començar sense que totes les persones de Besalú tinguin tota la informació".

Un residu diferent cada dia de la setmana

El porta a porta consisteix en la recollida casa per casa d’un tipus de residu diferent cada dia. Segons Surina, els besaluencs tindran un calendari que dirà quines escombraries han de deixar a la porta de casa seva segons el dia de la setmana. La recollida començarà a les sis del matí al centre històric de la vila i s’acabarà abans del migdia als barris de la localitat. Fins a la tardor, el consistori té previst dur a terme una campanya informativa, tallers participatius i tot tipus de difusió perquè els veïns coneguin les raons que han provocat el canvi de sistema. "El que pretenem és reduir tot el que és la resta i augmentar els reciclatge de les fraccions. tenim normatives europees i per tant hem optat per començar aquest 2018", diu Surina.

1,2 milions d'euros per instal·lar el nou servei

El porta a porta permetrà reduir la fracció resta en grans quantitats, però, té un elevat cost d’implementació. El nou contracte amb l’empresa responsable del servei, costarà a l’Ajuntament 1,2 milions d’euros i s’ha firmat per quatre anys. Tot i això, Surina diu que la disminució de quilos de resta compensa el cost que té el porta a porta: "El porta a porta és més costós, però també és cert que el retorn, els diners que s'acaben ingressant per les fraccions que s'han separat bé, acaba sent més alt. També es disminueixen els quilos de resta que es porta a l'evocador".

A partir d’aquest mes de maig, empreses i comerços de Besalú rebran la visita de dues persones especialitzades per recollir les necessitats i adaptar el servei. Tot mirant de cara a l’octubre, quan Besalú es convertirà en la primera localitat de Garrotxa que implementa el porta a porta.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant


Volum