En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els barris d'Olot decidiran com invertir 300.000 euros del pressupost municipal

El consistori engega un procés participatiu que permetrà definir actuacions en els barris de la ciutat
| 21 de novembre de 2017
Els barris d'Olot decidiran com invertir 300.000 euros del pressupost municipal

El consistori engega un procés participatiu que pretén que la ciutadania gestioni una part del pressupost municipal per a projectes en diferents barris. A partir de l’any que ve la ciutat viurà tres processos anuals en tres zones diferents de la ciutat. S’hi podran presentar iniciatives de fins a un màxim de 40.000 euros. El mes de maig del 2018 ja se celebrarà la primera votació. 

Presentació dels pressupostos participatius d'Olot (Pau Masó)


La capital de la Garrotxa es dividirà en tres zones: la zona nord del Montsacopa (amb els barris de La Canya, Morrot, Sant Francesc, l’Eixample, Sant Cristòfol o Benavent), la zona oest de Montolivet (amb barris com Pla de Dalt, Les Planotes, Desamparats o Eixample Malagrida) i, per últim la zona sud de Batet (amb Sant Roc, Pequín, Bonavista i Les Fonts). Cada una d’aquestes àrees tindrà 100.000 euros per decidir en què invertir-los.

Només els veïns empadronats als barris podran votar les propostes de la zona corresponent, però tothom qui vulgui podrà presentar idees durant el procés participatiu. Quan s’inicia? Aquest dijous, al ple municipal, es decidirà per sorteig quin serà l’ordre d’actuació i en quina zona s’actuarà en cadascun dels propers tres anys. El regidor de Participació, Josep Maria Coma, explica que les propostes hauran d’estar incloses dins uns requisits tècnics: "Tindran un pressupost mínim de 5.000 euros i un màxim de 40.000. Això es fa per tenir diversitat"

Taules de deliberació a cada zona

La normativa que regularà les propostes també podrà ser modificada en un procés d’exposició pública pels mateixos ciutadans a través d’una comissió. De fet, a cada zona es crearà una taula de deliberació oberta a tothom on es debatran les idees i en sortirà una llista de propostes que seran portades a votació. Una de les impulsores del procés és Iolanda Fresnillo: "Volem que el procés sigui un aprenentatge per la ciutadania, però també per l'Ajuntament perquè sigui més obert a l'opinió de la ciutadania".

Resultats vinculants

Les votacions es faran al mes de maig i hi podran participar els veïns de la zona corresponent que tinguin més de 16 anys. Es votarà de forma online i la consulta serà vinculant: l’Ajuntament acatarà aquelles propostes que hagin sortit. "Els veïns tenen l'última paraula. Les més votades seran les que l'Ajuntament haurà d'executar dins el pressupost del mateix any", assegura Fresnillo.

Cada una de les actuacions que surtin guanyadores s’hauran d’implementar en el mateix any. D’aquesta manera Olot s’aferra a la participació ciutadana sumant aquesta iniciativa a altres projectes de participació com els PIAMs del Nucli Antic i Sant Miquel o la consulta del Firal i el Correbou.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum