En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Atenció al "Fracking"

L’amenaça del “fracking” arriba a la Garrotxa. És un mètode d’extracció de gas natural o petroli que pot causar danys ambientals. 
| 18 de desembre de 2012

 

L’amenaça del “fracking” arriba a la Garrotxa. Es tracta d’un mètode d’extracció de gas natural o petroli que pot causar danys ecològics. Els permisos encara no s’han atorgat en aquesta zona, però ja són unes quantes les iniciatives que han aparegut en contra d’aquesta nova tècnica per la seva perillositat.  

JORDI ALTESA: La Garrotxa, el Ripollès i Osona són les comarques catalanes que es poden veure afectades per aquesta nova tècnica d’extracció de gas natural i petroli. Una pràctica que en aquesta zona faria l’empresa britànica Montero Energy Corporation. Pablo Cotarelo, enginyer ecologista i coordinador del llibre “Agrietando el futuro”, ens explica exactament en què es basa el “fracking”. "A partir d’aquí es detonen explosius que fracturen la roca i s’introdueix una gran quantitat d’aigua, juntament amb productes químics i sorra. Tot plegat per extreure’n gas natural o petroli".

Una pràctica que segons els promotors del “fracking” ens permetria no dependre tant de la importació de petroli estranger i alhora disminuir la crema de carbó. Tot i això, els experts defensen que la utilització d’aquesta nova tecnologia per extreure hidrocarburs pot provocar la contaminació d’aigües subterrànies i emissions de gas metà a l’atmosfera. A més, aquestes poden arribar als pous o dipòsits d’aigua i per tant afectar directament l’aigua que es consumeix a les llars. "Una amenaça directa a la salut, l’economia agrària, el medi ambient i el paisatge", segons denuncien.

Una posició que defensa la Plataforma Aturemel Fracking (la PAF) que es va constituir a finals de novembre a Cervera i que té com a objectiu principal promoure la prohibició de la tècnica de la fractura hidràulica en tot el territori català. 

A la Garrotxa, i des de l’Ajuntament de Riudaura, també s’ha iniciat un moviment contra aquesta pràctica d’extracció d’hidrocarburs. Una iniciativa que sorgeix del propi Ajuntament i que compta amb la col·laboració principal dels veïns del poble. Aquest cap de setmana s’ha fet la primera assemblea per explicar què suposa la creació d’aquests pous. 

Països com Canadà o França ja han prohibit explícitament aquest mètode extractiu i és el que es vol aconseguir també a la nostra comarca. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum