En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Una artista barcelonina camina tots els carrers d'Olot

Recórrer tots els carrers d’Olot. Això és el que ha fet l’artista Clara Nubiola...
| 14 de febrer de 2018
Una artista barcelonina camina tots els carrers d'Olot

Recórrer tots els carrers d’Olot. Això és el que ha fet l’artista Clara Nubiola durant cinc dies d’estada a la Residència Faber. Nubiola ha caminat els 73 quilòmetres que tenen els carrers de la ciutat i ara exposa les conclusions en una mostra a Can Trincheria. La barcelonina extreu del treball que Olot és una ciutat que cal “cosir”, amb bancs mal situats i amb zones molt diferenciades. 

Imatge del capdamunt del carrer Sant Rafel


Coneixeu algú que hagi caminat per tots els carrers d’Olot? Que hagi recorregut els 73 quilòmetres que sumen les vies públiques de la ciutat? Segurament l’artista Clara Nubiola és de les úniques persones que ho ha fet. Durant cinc dies i en una estada sobre urbanisme a la Residència Faber, Nubiola va posar-se a caminar per la ciutat amb un bolígraf, una llibreta i una càmera. A cada pas que feia, recollia i apuntava tot allò que la sorprenia sobre la distribució dels carrers, els detalls urbanístics i la configuració dels espais urbans. Ella mateixa explica a Ràdio Olot allò que més l’ha impactat: "Les ubicacions dels bancs; sembla que estiguin ubicats perquè nlloc de veure, tapin"

Olot, una ciutat formada per zones molt diferenciades

Tot allò que Nubiola va recollir a la seva llibreta ara ho explica a través d’una exposició a Can Trincheria. Ho fa amb 350 il·lustracions en blanc i negre acompanyades de text amb tinta xina. Nubiola hi explica que va posar-se a caminar sense cap tipus d’informació i de mica en mica va poder descobrir que Olot estava formada per zones "molt marcades".

Els deures per a la ciutat: "cosir-se"

L’exposició està dividida en cinc fases. Nubiola explica per dies, què va recollir durant la setmana que va durar l’experiència. L’artista barcelonina resumeix a Ràdio Olot la principal conclusió del seu treball: "Ës una ciutat que falta cosir-la. Hi ha molts barris que tenen un punt de desconnexió entre uns i altres. Li falta cosir els enllaços, però li veig u npotencial increïble per mantenir una part del patrimoni de carrer".

La mostra porta per nom “He caminat tots els carrers d’Olot” i es pot visitar a Can Trincheria fins al 7 de març. El projecte de Clara Nubiola ha estat impulsat per l’Observatori del Paisatge i la Residència Faber.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum