En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Arriben, però tard

Les 4 càmeres que controlaran el centre d'Olot estan muntades però encara falten unes setmanes perquè entrin en funcionament.
| 16 de setembre de 2013
Arriben, però tard

Les càmeres de vigilància que s’instal·laran al centre d’Olot arribaran unes setmanes més tard del previst. Ja estan instal·lades, però encara està pendent el programa i les proves que s’han de fer. El cap de la policia municipal d’Olot pensa que instal·lar-les era un “deure moral” amb els comerciants, tot i que creu que podrien fer més per millorar la seguretat dels seus establiments.  

JORDI ALTESA | Alguns estudis han assenyalat que les càmeres de seguretat no acabaven amb els delictes sinó que els traslladaven a zones menys vigilades. El cap de la policia municipal d’Olot, Ignasi López, creu que el desplaçament hi serà però cap a altres ciutats properes que no compten amb mesures com les càmeres de vigilància. A més creu que la seva instal·lació beneficia també a la resta de carrers propers. La instal·lació d’aquestes càmeres de vigilància al centre ha estat una llarga demanda dels comerciants. Estava previst que entressin en funcionament a principis de setembre però encara es tardarà unes setmanes abans no sigui possible. López insisteix que la taxa de delictes és baixa però creu que les càmeres ajudaran a disminuir-la. Tot i això, el cap de la policia municipal  ha “renyat” a alguns comerciants perquè creu que els seus establiments podrien ser més segurs.

El cap de la policia municipal creu que la posada en marxa d’aquestes càmeres de vigilància sí que pot portar a un canvi en els fets delictius més habituals a la ciutat. López parla també de “deure moral” de policia i ajuntament amb els comerciants per la instal·lació d’aquestes càmeres.

El sistema deixa la porta oberta a que es pugui ampliar el nombre de càmeres instal·lades al centre en un futur si és que es considera necessari. Tot i això, la intenció NO és aquesta, ja que també es vol respectar la privacitat dels ciutadans.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum