En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Argelaguer vota aquest cap de setmana la plaça que vol

El procés participatiu per decidir la reforma de la plaça major arriba a la fase final després de tres anys
| 16 d'abril de 2021
Argelaguer vota aquest cap de setmana la plaça que vol

El procés participatiu per decidir la reforma de la plaça major arriba a la fase final després de tres anys. Aquest diumenge els veïns podran votar entre tres projectes que segueixen el consens i les pautes seleccionades pels mateixos ciutadans.

Un dels projectes finalistes (Ajuntament Argelaguer)


Els tres treballs s’han presentat aquesta setmana als veïns i s’ha fet sense desvelar els autors. La principal diferència entre tots tres és la concepció de l’edifici abandonat que hi ha a la plaça i que tindrà un paper o un altre, segons la votació de diumenge. Ho explica l’alcalde del poble, Artur Ginesta.

 

Un altre dels projectes (Ajuntament Argelaguer)


La recuperació del canal és un dels trets característics d’un dels projectes, mentre que un altre aposta per un espai verd amb un amfiteatre, i l’últim visualitza un edifici polivalent amb un porxo. Segons l’alcalde, sigui quin sigui el guanyador, el poble passarà de tenir “un espai” a tenir “una plaça”.

 

Reproducció d'un dels tres projectes finalistes (Ajuntament Argelaguer)


El procés participatiu de “La plaça que vull” va començar el 2017 amb el consens dels requisits i usos que havia de tenir la nova plaça. Amb aquest acord entre els veïns es van encarregar els tres projectes que aquest diumenge es portaran a votació de manera presencial a la sala d’actes de l’Ajuntament de nou del matí fins a les set de la tarda. Podran votar els majors de 16 anys i es coneixerà el guanyador el mateix diumenge. A partir d’aquí, s’haurà de redactar el projecte constructiu i planificar el finançament d’una plaça que portarà el nom dels veïns del poble.

També et pot interessar

Les Planes estrena un vídeo promocional... amb premi!

Qui el comparteixi entrarà en el sorteig d'un vol amb paravent

La Fira del Dibuix d’Olot 2020 serà online

La pandèmia ha fet reinventar el certamen amb una iniciativa única al país

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum