En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Argelaguer arriba al 78% de recollida selectiva després de dos anys del sistema de contenidors tancats

Malgrat això, des de l’Ajuntament creuen que encara cal molta conscienciació
| 30 de gener de 2020
Argelaguer arriba al 78% de recollida selectiva després de dos anys del sistema de contenidors tancats

Malgrat això, des de l’Ajuntament creuen que encara cal molta conscienciació: asseguren que la gent gran és la que més recicla, però hi ha una franja adulta de població que no ho té tant per mà. L’alcalde del poble demana a la resta de municipis de la Garrotxa que “siguin valents”.

Un dels contenidors tancats d'Argelaguer, que només s'obren amb una targeta individual (Pau Masó)


El següent pas que vol fer Argelaguer és el cobrament per generació. El poble ja s’ha adaptat al nou sistema de recollida de residus després de dos anys en funcionament. Els veïns utilitzen targetes personalitzades per obrir els contenidors tancats. Ara, cal que cadascú pagui per allò que recicla. I en aquest pas està el consistori. L’alcalde del municipi, Artur Ginesta, diu a Ràdio Olot que no s’ha pogut dur a terme per falta de dades, però que el SIGMA hi està treballant. Ginesta envia aquest missatge als municipis de la comarca que encara no han canviat el model de recollida de residus.

 

Des de la posada en marxa del nou sistema, Argelaguer ha augmentat un 20% la recollida selectiva. El 2017, el poble va canviar tots els contenidors del municipi. Ginesta assegura que el cost de renovar els contenidors no és una excusa.

 

Durant els dos anys d’aplicació del sistema de contenidors tancats a Argelaguer, s’ha detectat que la gent gran és qui més compleix. Ho explica el mateix alcalde.

 

Per aquest 2020, Argelaguer preveu fer pagar a les empreses i comerços per quilos de residus. El consistori també treballa perquè més d’hora que tard, tots els veïns paguin més o menys segons si reciclen bé o no.

També et pot interessar

Olot obrirà un nou camí d’accés al volcà de Sant Francesc

Serà per la zona dels horts i es dissenyarà amb l’ajuda dels tècnics del Parc Natural

Les comarques gironines tindran setanta quilòmetres de noves vies verdes

A la Garrotxa, la Vall d’en Bas vol unir tots els nuclis amb carrils bici i a Bianya es connectaran amb Sant Joan de les Abadesses

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum